Krāsnī cepts sviesta ķirbis ar ķiplokiem un salviju
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg sviesta ķirbis
sviesta ķirbis
1
1 liels sīpols
liels sīpols
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
pāris salvijas lapas un zariņi
pāris salvijas lapas un zariņi
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Receptes cukura diabēta slimniekiem
  • Dārzeņu ēdieni
  • Dārzeņu sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Viegls un sātīgs pamatēdiens vai piedeva pie gaļas ēdieniem - krāsnī cepts sviesta ķirbis, kuru papildina sīpolu daiviņas un ķiploka asumiņš.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviesta ķirbi attīra no sēklām un sagriež vidēji lielos gabalos.

    Sīpolu nomizo un sagriež daiviņās.

    Visu liek vidēji lielā cepamtraukā, pievieno veselas, nemizotas ķiploka daiviņas un salvijas lapas. Pārslaka ar eļļu, visu samaisa un pievieno sāli un piparus pēc garšas.

    Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos aptuveni 40 - 60 minūtes.

    Pasniedz tūlīt kā piedevu gaļas ēdieniem vai kā pamatēdienu - kopā ar svaigiem salātiem. Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form