Biešu salāti ar Brie sieru
Foto: Privātais arhīvs
3.2000 5
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brī siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes." Tā par savu gardo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa pieteikumu raksta Karlīna.

Cep bietes – nomazgā bietes, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cepamo pannu kārtīgi nober ar rupjo sāli, tā, ka noklāta visa virsma vismaz divu centimetru biezumā. Liek virsū nenomizotas bietes, nedaudz apber tās ar sāli – cep 1,15-1,30 stundas, līdz tās ir mīkstas.

Pagatavo mērcīti – sajauc olīveļļu, balzamiko mērci, brūno cukuru, citrona sulu, kaltētu baziliku un kārtīgi samaisa.

Nomazgā un nosusina rukolas lapiņas, kārto tās uz šķīvja, pa virsu liek nomizotas un sagrieztas bietes (siltas tās ir vēl garšīgākas), pa virsu bietēm liek brī siera gabaliņus – pie siltām bietēm tie nedaudz kusīs, pārlej ar mērcīti, pārkaisa ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form