Biešu salāti ar Brie sieru
Foto: Privātais arhīvs
3.5714 7
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 bietes
bietes
2 saujas
2 saujas rukola
rukola
50 g
50 g brī siers
brī siers
8
8 lazdu rieksti
lazdu rieksti
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 TK
1 TK balzamiko mērce
balzamiko mērce
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
1/2 TK
1/2 TK kaltēts baziliks
kaltēts baziliks
 
sāls
sāls
  • Biešu salāti
  • Karstie salāti
  • Siera salāti
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • "Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brī siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes." Tā par savu gardo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa pieteikumu raksta Karlīna.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cep bietes – nomazgā bietes, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cepamo pannu kārtīgi nober ar rupjo sāli, tā, ka noklāta visa virsma vismaz divu centimetru biezumā. Liek virsū nenomizotas bietes, nedaudz apber tās ar sāli – cep 1,15-1,30 stundas, līdz tās ir mīkstas.

    Pagatavo mērcīti – sajauc olīveļļu, balzamiko mērci, brūno cukuru, citrona sulu, kaltētu baziliku un kārtīgi samaisa.

    Nomazgā un nosusina rukolas lapiņas, kārto tās uz šķīvja, pa virsu liek nomizotas un sagrieztas bietes (siltas tās ir vēl garšīgākas), pa virsu bietēm liek brī siera gabaliņus – pie siltām bietēm tie nedaudz kusīs, pārlej ar mērcīti, pārkaisa ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form