Burkānu krēmzupa ar turku zirņiem
Foto: Brigita Dambe
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1,2 kg
1,2 kg burkāni (notīrīti)
burkāni (notīrīti)
 
olīveļļa
olīveļļa
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
timiāns
timiāns
3-4
3-4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2 TK
1/2 TK ingvers (sarīvēts)
ingvers (sarīvēts)
1 l
1 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
350 ml
350 ml saldais krējums
saldais krējums
 
turku zirņi (apcepti uz pannas garšvielās)
turku zirņi (apcepti uz pannas garšvielās)
 
sezama sēkliņas
sezama sēkliņas
 
dzērvenes
dzērvenes
 
dilles garnēšanai
dilles garnēšanai
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Karsta, krēmīga un patīkami sildoša krēmzupa no burkāniem, kurai pievienots nedaudz asais ingvers. Garšu kombinācija radīs patīkamus kontrastus – saldais mīsies ar pikanto katrā apēstajā karotē. Lai maltīti padarītu vēl patīkamāku, zupai pievieno apceptus turku zirņus, dzērveņu pusītes un sezama sēkliņas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C.

    Burkānus izvieto uz cepampannas (ja ļoti lieli, pārgriež uz pusēm), apslaka ar olīveļļu un apber ar sāli, pipariem un timiānu. Krāsnī cep aptuveni 25-35 minūtes, līdz burkāni pietiekami mīksti, lai iedurtu ar dakšiņu.

    Kad burkāni izņemti no krāsns un nedaudz atdzisuši, sagriež lielos gabalos un saber katlā. Pievieno ķiploku daiviņas, ingveru un aptuveni 700 mililitrus buljona. Sablendē ar rokas blenderi, līdz zupa iegūst viendabīgu konsistenci (to var darīt arī virtuves kombainā vai krūzes blenderī).

    Maisot pievieno atlikušo buljonu un saldo krējumu un karsē uz vidēji augstas uguns kamēr zupa uzsilst.

    Zupu salej bļodiņās un garnē ar kraukšķīgiem turku zirņiem (konservēti zirņi pannā apcepti ar garšvielām), sezama sēkliņām, dzērvenēm un dillēm.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form