Karsta, krēmīga un patīkami sildoša krēmzupa no burkāniem, kurai pievienots nedaudz asais ingvers. Garšu kombinācija radīs patīkamus kontrastus – saldais mīsies ar pikanto katrā apēstajā karotē. Lai maltīti padarītu vēl patīkamāku, zupai pievieno apceptus turku zirņus, dzērveņu pusītes un sezama sēkliņas. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

50Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1.2 kgburkāni (notīrīti) olīveļļa sāls pipari timiāns4 ķiploka daiviņas0.5 TKingvers (sarīvēts)1 ldārzeņu buljons350 mlsaldais krējums turku zirņi (apcepti uz pannas garšvielās) sezama sēkliņas dzērvenes dilles garnēšanai

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C.

2

Burkānus izvieto uz cepampannas (ja ļoti lieli, pārgriež uz pusēm), apslaka ar olīveļļu un apber ar sāli, pipariem un timiānu. Krāsnī cep aptuveni 25-35 minūtes, līdz burkāni pietiekami mīksti, lai iedurtu ar dakšiņu.

3

Kad burkāni izņemti no krāsns un nedaudz atdzisuši, sagriež lielos gabalos un saber katlā. Pievieno ķiploku daiviņas, ingveru un aptuveni 700 mililitrus buljona. Sablendē ar rokas blenderi, līdz zupa iegūst viendabīgu konsistenci (to var darīt arī virtuves kombainā vai krūzes blenderī).

4

Maisot pievieno atlikušo buljonu un saldo krējumu un karsē uz vidēji augstas uguns kamēr zupa uzsilst.

5

Zupu salej bļodiņās un garnē ar kraukšķīgiem turku zirņiem (konservēti zirņi pannā apcepti ar garšvielām), sezama sēkliņām, dzērvenēm un dillēm.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!