Restorāna "Benjamiņš" šefpavāre Valda Medne piedāvā īpašu pavārmākslas šedevru, kuru pagatavojot jūs patīkami pārsteigsiet savus viesus. Rezultāts ir tā vērts, lai nedaudz pacenstos!
40Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
2.3 kgsams(svars aptuvens)1 kgķirbis2 sīpoli0.5 lsaldais krējums100 gsviests pipari, sāls olīveļļa timiāns4 ķiploka daiviņas800 gbietes zaļumi

Sagatavošana

1

Samu izfilē un sagriež porciju gabalos.

2

Sakarsētā pannā eļļā liek apcepties sama porciju gabaliņus ar ādu uz leju. Uzber sāli, piparus un pieliek timiānu. Tad apgriež otrādi, pieliek sāli un liek sakarsētā cepeškrāsnī 185 grādos uz apmēram 8 minūtēm.

3

Ķirbi un sīpolu nomizo un sagriež vidējos kubiņos. Katliņā sakarsētā eļļā nedaudz apcep sīpolus un ķirbi. Tad pievieno dārzeņu buljonu un vāra, līdz ķirbis ir mīksts. Pievieno saldo krējumu un sviestu, kā arī sāli un piparus pēc garšas. Visu sablendē.

4

Kad biezenis gatavs, tālāk gatavo bietes. Tās nomazgā un liek vārīties, līdz vidēji mīkstas. Nolej karsto ūdeni un uzlej pāri auksto ūdeni, jo tad bietes būs vieglāk notīrīt. Notīrītās bietes sagriež sev vēlamā formā un arī liek sakarsētā eļļā apcepties, pievienojot timiānu, sāli, ķiploku un piparus.

5

Lai pagatavotu zaļumu mērci, uz pannas apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiploku. Pielej saldo krējumu. Pievieno sakapātas zaļumus, sāli un piparus, citronu sulu.

6

Uz šķīvja kārto biezeni, tad sama fileju un apceptās bietes. Pasniedz ar zaļumu mērcīti. Dekorē ar zaļumiem un citronu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!