Kraukšķīgā apelsīnu vista
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g atkauloti vistu šķiņķi bez ādas
atkauloti vistu šķiņķi bez ādas
2 gab.
2 gab. nelieli apelsīni
nelieli apelsīni
20 g
20 g svaigs ingvers
svaigs ingvers
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
1 ĒK
1 ĒK Terijaki mērce
Terijaki mērce
1 ĒK
1 ĒK tumšā sojas mērce
tumšā sojas mērce
1 gab.
1 gab. ola
ola
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari, garšvielas
sāls, pipari, garšvielas
200 g
200 g rudzu rīvmaize
rudzu rīvmaize
50 g
50 g sēkliņu maisījums
sēkliņu maisījums
1 ĒK
1 ĒK ciete
ciete
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Smeļoties idejas no Gordona Remzija TV šoviem, "Tasty" lasītājam un labas garšas pazinējam Andrejam brīvdienās virtuvē tapa garda versija par vistas nagetiem – sēkliņu un rīvmaizes panējumā, ar nelielu apelsīnu piešprici. Ļoti labi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo apelsīnus: sarīvē miziņu, izspiež sulu.

    Vistas šķiņķus sagriež vienāda izmēra gabaliņos vai strēmelēs un liek bļodā.

    Pievieno gaļai sakultu olu, plānās strēmelēs sašķēlētu ingveru, sojas mērci, svaigi spiestu apelsīnu sulu, terijaki mērci, apmēram trešdaļu rīvētās apelsīnu miziņas, medu, sāli, piparus – ja ir pa rokai, var pievienot arī nedaudz Garam masala garšvielu un vasabi.

    Visu kārtīgi samaisa un atstāj iemarinēties uz 20–25 minūtēm.

    Sagatavo panējumu – rīvmaizei pievieno nedaudz kartupeļu vai kukurūzas cietes, atlikušo apelsīna miziņu, kā arī sēklu maisījumu. Visu samaisa.

    Pannā uzkarsē eļļu, vistas gabaliņus panē sagatavotajā rīvmaizes un sēklu maisījumā un cep, līdz gaļa gatava.

    Ja no gaļas atlikusi marināde, ar to var papildināt citus ēdienus, piemēram, pagatavot austrumnieciskus rīsus ar dārzeņiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.