Foto: DELFI
Smeļoties idejas no Gordona Remzija TV šoviem, "Tasty" lasītājam un labas garšas pazinējam Andrejam brīvdienās virtuvē tapa garda versija par vistas nagetiem – sēkliņu un rīvmaizes panējumā, ar nelielu apelsīnu piešprici. Ļoti labi!
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gatkauloti vistu šķiņķi bez ādas2 gab.nelieli apelsīni20 gsvaigs ingvers2 ĒKmedus1 ĒKTerijaki mērce1 ĒKtumšā sojas mērce1 gab.ola pēc garšassāls, pipari, garšvielas200 grudzu rīvmaize50 gsēkliņu maisījums1 ĒKciete eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Sagatavo apelsīnus: sarīvē miziņu, izspiež sulu.

2

Vistas šķiņķus sagriež vienāda izmēra gabaliņos vai strēmelēs un liek bļodā.

3

Pievieno gaļai sakultu olu, plānās strēmelēs sašķēlētu ingveru, sojas mērci, svaigi spiestu apelsīnu sulu, terijaki mērci, apmēram trešdaļu rīvētās apelsīnu miziņas, medu, sāli, piparus – ja ir pa rokai, var pievienot arī nedaudz Garam masala garšvielu un vasabi.

4

Visu kārtīgi samaisa un atstāj iemarinēties uz 20–25 minūtēm.

5

Sagatavo panējumu – rīvmaizei pievieno nedaudz kartupeļu vai kukurūzas cietes, atlikušo apelsīna miziņu, kā arī sēklu maisījumu. Visu samaisa.

6

Pannā uzkarsē eļļu, vistas gabaliņus panē sagatavotajā rīvmaizes un sēklu maisījumā un cep, līdz gaļa gatava.

7

Ja no gaļas atlikusi marināde, ar to var papildināt citus ēdienus, piemēram, pagatavot austrumnieciskus rīsus ar dārzeņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!