Sviesta ķirbim, sauktam arī par ziemas kabaci un riekstu ķirbi, piemīt patīkami salda un krēmīga garša, raksturīga stingra tekstūra un riekstu aromāts. Sviesta ķirbis lieliski garšos kā svaigs, tā cepts un iederēsies pat desertos un ievārījumos. Sevis palutināšanai un ciemiņu pārsteigšanai sviesta ķirbi var likt arī uz grauzdētas maizes jeb brušetas, iegūstot veselīgu pusdienu maltīti. Ar kārdinoši gardu recepti dalās "H20 Banketu" šefpavārs Artis Upners.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 šķēleCiabata400 gsviesta ķirbis50 gkazas siers romiešu salāti4 gab.ķirštomāti gab.pastinaka sakne0.5 TKkaltētas dilles1 TKkoriandrs olīveļļa cepšanai ķirbja sēklas pēc garšassāls, pipari saldais krējums

Sagatavošana

1

Maizes šķēli apgrauzdē. Sviesta ķirbi ar visu mizu sagriež biezās šķēlēs, apber ar garšvielām - sāli un koriandru, apslaka ar olīveļļu, liek krāsnī un cep 180 grādos 20 - 25 minūtes.

2

Nedaudz apcep vai apgrilē arī ķiršu tomātus un smalkās šķēlītēs sagrieztu pastinaku.

3

Kazas siera gabaliņus apviļā kaltētās dillēs.

4

Tālāk gatavo mērci: biezu sviesta ķirbja šķēli sablendē kopā ar saldo krējumu.

5

Visas sastāvdaļas kārto šķīvī šādā secībā: grauzdēta maize, mērce, romiešu salātlapas, apceptas sviesta ķirbja šķēles, kazas siers, pastinaks, mērce, ķiršu tomāti. Dekorē ar ķirbju sēklām un svaigiem dīgstiem.

Lai burvīgi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!