Kraukšķīgā brušeta ar sviesta ķirbi
Foto: Publicitātes foto
0 0
1 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 šķēle
1 šķēle Ciabata
Ciabata
400 g
400 g sviesta ķirbis
sviesta ķirbis
50 g
50 g kazas siers
kazas siers
 
romiešu salāti
romiešu salāti
4 gab.
4 gab. ķirštomāti
ķirštomāti
1/3 gab.
1/3 gab. pastinaka sakne
pastinaka sakne
0.5 TK
0.5 TK kaltētas dilles
kaltētas dilles
1 TK
1 TK koriandrs
koriandrs
 
olīveļļa cepšanai
olīveļļa cepšanai
 
ķirbja sēklas
ķirbja sēklas
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
 
saldais krējums
saldais krējums
  • Dārzeņu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sviesta ķirbim, sauktam arī par ziemas kabaci un riekstu ķirbi, piemīt patīkami salda un krēmīga garša, raksturīga stingra tekstūra un riekstu aromāts. Sviesta ķirbis lieliski garšos kā svaigs, tā cepts un iederēsies pat desertos un ievārījumos. Sevis palutināšanai un ciemiņu pārsteigšanai sviesta ķirbi var likt arī uz grauzdētas maizes jeb brušetas, iegūstot veselīgu pusdienu maltīti. Ar kārdinoši gardu recepti dalās "H20 Banketu" šefpavārs Artis Upners.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Maizes šķēli apgrauzdē. Sviesta ķirbi ar visu mizu sagriež biezās šķēlēs, apber ar garšvielām - sāli un koriandru, apslaka ar olīveļļu, liek krāsnī un cep 180 grādos 20 - 25 minūtes.

    Nedaudz apcep vai apgrilē arī ķiršu tomātus un smalkās šķēlītēs sagrieztu pastinaku.

    Kazas siera gabaliņus apviļā kaltētās dillēs.

    Tālāk gatavo mērci: biezu sviesta ķirbja šķēli sablendē kopā ar saldo krējumu.

    Visas sastāvdaļas kārto šķīvī šādā secībā: grauzdēta maize, mērce, romiešu salātlapas, apceptas sviesta ķirbja šķēles, kazas siers, pastinaks, mērce, ķiršu tomāti. Dekorē ar ķirbju sēklām un svaigiem dīgstiem.

    Lai burvīgi garšo!

    Kraukšķīgā brušeta ar sviesta ķirbi
    Foto: Publicitātes foto
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.