Kraukšķīgā itāļu maizīte ar rozmarīnu un saulē kaltētiem tomātiem
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g milti
milti
0.25 TK
0.25 TK sāls
sāls
1.5 TK
1.5 TK sausais raugs
sausais raugs
0.5 ĒK
0.5 ĒK cukurs
cukurs
1.5 ĒK
1.5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
100 g
100 g silts ūdens
silts ūdens
pēc garšas
pēc garšas rozmarīns
rozmarīns
sauja
sauja saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
pēc garšas
pēc garšas jūras sāls
jūras sāls
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Maize
  • Pasaules Virtuve
  • Atmiņā aust viesošanās kādā Itālijas mazpilsētas restorānā, kur gaisā virmo svaigi ceptas maizītes vilinošais aromāts. Gardā fokačas maize būs lieliska ne tikai kā piedeva citiem ēdieniem, bet viena pati. Saulē kaltētie tomāti piešķir īpašu garšu, bet vari fokaču dekorēt, ar ko vien sirds vēlas. Fokačas recepti savā "Facebook" kontā "Anna's Sweet Cakery" iesaka tās autore Anna Škaravecka.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mazā trauciņā siltā ūdenī izšķīdini raugu un cukuru, atstāj 10 minūtes.

    Pa to laiku citā traukā samaisi miltus ar sāli un miltu maisījumā lej atdzīvināto raugu.

    Samaisi, izmīci, līdz izveidojas viendabīgs mīklas kunkulītis.

    Pievieno olīveļļu un vēlreiz izmīci.

    Pārklāj ar dvielīti un noliec atpūsties stundu siltā vietā.

    Pēc stundas apslaki rokas ar eļļu un pārliec mīklu uz cepampannas. Izlīdzini sev vēlamā formā un atstāj vēl 30 minūtes.

    Laicīgi uzsildi cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Ar eļļainiem pirkstiem izveido dobītes mīklā. Liec virsū saulē kaltētos tomātus un rozmarīnu.

    Pārkaisi ar jūras sāli un cep 12-15 minūtes, līdz fokača kļūst zeltaini brūna.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form