Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ja līdz šim domāji, ka pašcepta maize ir neiespējamā misija, tad izmanto šo recepti, lai aizspriedumi tiktu kliedēti. Turklāt šī nav vienkārša maize, bet gana sātīgs ēdiens, kas kopā ar svaigiem salātiem būs lieliska pusdienu maltīte izsalkušajiem.
70Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

60 grīvēts cietais siers350 gkviešu milti1 ĒKcepamais pulveris1 šķipsnamalti Kajēnas pipari pēc garšasmalti melnie pipari1 TKsāls125 gkubiņos sagriezts Čedaras siers60 gpekanrieksti vai valrieksti4 ripiņās sagriezti lociņi250 mlpiens1 liela ola170 mlskābais krējums8 salvijas lapas

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

2

Izkaisi daļu sarīvētā siera kēksa veidnē gar malām un pamatnē.

3

Sajauc bļodā miltus, cepamo pulveri, Kajēnas piparus, sāli un piparus. Kad viss ir viendabīgi samaisīts, pievieno Čedaras siera gabaliņus, riekstus, lociņus, un visu vēlreiz samaisi.

4

Atsevišķā bļodā sakul olas ar pienu un krējumu, pēc tam pamazām pievieno to sausajam maisījumam un izveido viendabīgu mīklu.

5

Izveidoto mīklu ieklāj veidnē, pārliec pāri salvijas lapas un pārkaisi ar atlikušo cieto sieru.

6

Cep aptuveni 50-55 minūtes, līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna no siera. Pēc cepšanas ļauj maizei atdzist vismaz piecas minūtes un tad izņem to no veidnes. Atdzesē to, lai maize nav ļoti karsta, citādi to būs arī grūti sagriezt.

Pasniedz ar svaigiem salātiem. Salātus vari gatavot no spinātu lapām, bazilika, ķiršu tomātiem, kas pārslacīti ar olīveļļu un balzamiko etiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!