Mājās ceptas maizes recepte ar riekstiem un sieru
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Ja līdz šim domāji, ka pašcepta maize ir neiespējamā misija, tad izmanto šo recepti, lai aizspriedumi tiktu kliedēti. Turklāt šī nav vienkārša maize, bet gana sātīgs ēdiens, kas kopā ar svaigiem salātiem būs lieliska pusdienu maltīte izsalkušajiem.

Sakarsē krāsni 180 grādus karstu.

Izkaisi daļu sarīvētā siera kēksa veidnē gar malām un pamatnē.

Sajauc bļodā miltus, cepamo pulveri, Kajēnas piparus, sāli un piparus. Kad viss ir viendabīgi samaisīts, pievieno Čedaras siera gabaliņus, riekstus, lociņus, un visu vēlreiz samaisi.

Atsevišķā bļodā sakul olas ar pienu un krējumu, pēc tam pamazām pievieno to sausajam maisījumam un izveido viendabīgu mīklu.

Izveidoto mīklu ieklāj veidnē, pārliec pāri salvijas lapas un pārkaisi ar atlikušo cieto sieru.

Cep aptuveni 50-55 minūtes, līdz virspuse kļuvusi zeltaini brūna no siera. Pēc cepšanas ļauj maizei atdzist vismaz piecas minūtes un tad izņem to no veidnes. Atdzesē to, lai maize nav ļoti karsta, citādi to būs arī grūti sagriezt.

Pasniedz ar svaigiem salātiem. Salātus vari gatavot no spinātu lapām, bazilika, ķiršu tomātiem, kas pārslacīti ar olīveļļu un balzamiko etiķi.

Comment Form