Plānās cepto kartupeļu šķēlītes būs lieliska piedeva dažādiem gaļas vai zivju ēdieniem - tiem, kuriem patīk kreptīgākas maltītes. Tajā pašā laikā sacepums ir tik sātīgs, ka to var ēst arī kā pamatēdienu - ar skābo krējumu un svaigiem dārzeņiem.
90Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkartupeļi75 gsviests1 salmiņos sagriezts sīpols1 ĒKSanta Maria piedeva vārītiem kartupeļiem

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180ºC temperatūrai.

2

Sagriež kartupeļus, cik vien plāni iespējams, un rūpīgi izkārto cepamajā formā. Ik pēc 3-4 kartupeļu šķēlēm liek nedaudz sīpolu. Izkausē sviestu un vienmērīgi pārlej pāri kartupeļiem.

3

Pārkaisa ēdienu ar garšvielu maisījumu vārītiem kartupeļiem.

4

Gatavo cepeškrāsnī 30-40 minūtes, atkarībā no kartupeļu šķēlīšu biezuma. Pasniedz ar skābo krējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!