Kraukšķīgais medus cālis
Foto: Shutterstock
3.7209 43
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2-3
2-3 vistas filejas
vistas filejas
2 ĒK
2 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
4 ĒK
4 ĒK gaišā sojas mērce
gaišā sojas mērce
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
3-4
3-4 sīpoli
sīpoli
250 ml
250 ml tomātu mērce
tomātu mērce
2 ĒK
2 ĒK medus
medus
4
4 ķiploka daiviņas, izspiestas caur spiedi
ķiploka daiviņas, izspiestas caur spiedi
1 ĒK
1 ĒK svaigs ingvers, nomizots un sarīvēts uz smalkās rīves
svaigs ingvers, nomizots un sarīvēts uz smalkās rīves
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ķīniešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ideja ātrai un garšīgai maltītei - kraukšķīgs medus cālis. Vēl gardāks kā "Gan bei"!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistu sagriež gabaliņos, iemarinē sojas mērcē. Kamēr gaļa marinējas, uz šķīvja uzber cieti. Katliņā karsē eļļu gaļas vārīšanai un sagatavo sastāvdaļas mērcei - sagriež sīpolus lielos kvadrātos, izspiež ķiplokus caur spiedi, sarīvē ingveru.

    Kad eļļa gandrīz sasniegusi viršanas temperatūru, vistas gabaliņus apviļā kartupeļu cietē un pa porcijām vāra eļļā, līdz zeltaini. Noliek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.

    Gatavo mērci: uz pannas nelielā daudzumā eļļas karsē sīpolus uz lielas liesmas, kad tie caurspīdīgi, liek klāt visas pārējās sastāvdaļas (izņemot gaļu) un maisot karsē 2-3 minūtes, līdz mērce burbuļo. Liek klāt vistas gaļas gabaliņus, apmaisa un nogriež liesmu. Un viss!

    Pasniedz ar rīsiem. Gatavo ēdienu var pārkaisīt ar kapātiem lociņiem un sezama sēkliņām, ja garšo.

    *Tomātu mērci ņēmu "Spilvas" saldo.

    Iesūtīja: inet_ka

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form