Kraukšķīgais medus cālis
Foto: Shutterstock
3.5625 32
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ideja ātrai un garšīgai maltītei - kraukšķīgs medus cālis. Vēl gardāks kā "Gan bei"!

Vistu sagriež gabaliņos, iemarinē sojas mērcē. Kamēr gaļa marinējas, uz šķīvja uzber cieti. Katliņā karsē eļļu gaļas vārīšanai un sagatavo sastāvdaļas mērcei - sagriež sīpolus lielos kvadrātos, izspiež ķiplokus caur spiedi, sarīvē ingveru.

Kad eļļa gandrīz sasniegusi viršanas temperatūru, vistas gabaliņus apviļā kartupeļu cietē un pa porcijām vāra eļļā, līdz zeltaini. Noliek uz salvetes, lai notek liekā eļļa.

Gatavo mērci: uz pannas nelielā daudzumā eļļas karsē sīpolus uz lielas liesmas, kad tie caurspīdīgi, liek klāt visas pārējās sastāvdaļas (izņemot gaļu) un maisot karsē 2-3 minūtes, līdz mērce burbuļo. Liek klāt vistas gaļas gabaliņus, apmaisa un nogriež liesmu. Un viss!

Pasniedz ar rīsiem. Gatavo ēdienu var pārkaisīt ar kapātiem lociņiem un sezama sēkliņām, ja garšo.

*Tomātu mērci ņēmu "Spilvas" saldo.

Iesūtīja: inet_ka

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form