Dienās, kad negribas pavadīt ilgu laiku virtuvē maltītes pagatavošanai, bet tomēr kārojas kas neparasts, pagatavo šīs sātīgās čabatas uzkodas, kas lieliski remdēs vakara izsalkumu.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
ciabata4 TKharisa pasta (garšvielu maisījums)4 ĒKtomātu mērce vai pasta6 ripiņās sagriezti sīpolloki170 gmarinēti artišoki110 gsalami desa2 TKfenheļa sēklas

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Sagriež maizi šķēlēs.

3

Nelielā bļodiņā sajauc harisa pastu ar tomātu mērci. (Harisa pastu var atrast lielveikalos, eksotisko garšvielu plauktos. To var aizstāt ar čili mērci.)

4

Katru maizes šķēli pārziež ar sagatavoto mērci.

5

Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru un izkārto uz tās apsmērētās maizes šķēles.

6

Pārkaisa maizi ar lokiem, izkārto sagrieztus artišoku gabaliņus, salami šķēles un pārkaisa ar fenheļa sēklām. Lai maizes būtu sulīgākas, apslaka tās ar eļļu, kurā uzglabājās artišoki.

7

Cep aptuveni 15-20 minūtes.

Pasniedz ar rukolu vai svaigiem salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!