Foto: DELFI

Trīs lielisku uzkodu kombinācija, kas greznos jebkuru Jāņu galdu! Turklāt pagatavošanā izmantotas salīdzinoši vienkāršas izejvielas, kuras atradīsies vai ikvienā virtuvē. Jāņu uzkodu receptes piedāvā restorāna "Kasha Gourmet" šefpavārs Deniss Ivankovs.

80Minūtes
28Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
Grūbu arančini:200 ggrūbas200 mlūdens300 mlalus3 gab.olas200 gkūpināts siers200 grīvmaize20 glinsēklas20 gķirbju sēklas100 gkviešu milti50 gsīpoli50 gselerijas sakne100 gpētersīļi50 gburkāni20 gķiploki rapšu eļļa cepšanai pēc garšassāls Kraukšķīgajām cūku ādiņām:2 kgcūku ādas50 grupjā sāls Ķimeņu majonēzei:3 gab.olu dzeltenumi30 gDižonas sinepes60 gābolu etiķis800 mlrapšu eļļa50 gķimenes pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Gatavo grūbu arančini: dārzeņus sagriež mazos kubiņos un apcep nelielā daudzumā rapšu eļļas. Pievieno grūbas un pakāpeniski, maisot, pievieno ūdeni (vai buljonu) un alu līdz grūbas mīkstas.

2

Pievieno sāli pēc garšas un iemaisa smalki sakapātus pētersīļus. Atdzesē.

3

No masas veido garenas desiņas, kurām vidū pilda sagrieztu kūpināto sieru, desiņām piešķir vēlamo formu un panē miltos, olā un rīvmaizē, kurā iemaisītas linsēklas un ķirbju sēklas.

4

Cep friterī, līdz zeltaini brūnas vai cepeškrāsnī 180°C apmēram 20 minūtes. līdz izveidojusies kraukšķīga garoziņa.

5

Gatavo kraukšķīgas cūku ādiņas: cūku ādas apkaisa ar rupjo sāli, liek starp divām cepamajām paplātēm, lai āda tiktu cepta zem sloga.

6

Cep cepeškrāsnī 160°C apmēram stundu. Atdzesē un salauž mazākos gabaliņos.

7

Gatavo ķimeņu majonēzi: olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem, kuļ apmēram 10 min. kopā ar etiķi un sinepēm. Lēnām, nepārtraukti maisot, lej klāt rapšu eļļu, beigās iemaisa uz sausas pannas viegli apceptas ķimenes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

Recepti piedāvā "Lielvārdes alus" un restorāna "Kasha Gourmet" šefpavārs Deniss Ivankovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!