Foto: Virtuvē ar Unu

Ja parasti vārīti vai cepti kartupeļi ir jau līdz brošai, tad tie jāpagatavo citos veidos. Zeltaini un kraukšķīgi kartupeļi būs lieliska alternatīva, turklāt tie lieliski smeķēs ar kādu mērcīti. Recepti iesaka kulinārā bloga saimniece Una no "Virtuvē ar Unu".

30Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Kartupeļi Eļļa Cūku tauki Kartupeļu ciete pēc garšasSāls pēc garšasGaršvielas un garšaugi

Sagatavošana

1

Plīti uzliek karsēties uz 180 grādiem.

2

Nomizo kartupeļus – sagriež sev vēlamā lielumā. Uz papīra dvieļa tos labi nosusina, jo, ja tie būs mitri, tie sutināsies, nevis cepsies.

3

Kartupeļus apvārta kartupeļu cietē.

4

Cepampannu izklāj ar cepamo papīru, ieej tajā eļļu un ieliek pāris kubiciņus cūku taukus. Pannu ieliek uz pāris minūtēm cepeškrāsnī. Pannu izņem, ber virsū sagatavotos kartupeļus.

5

Kartupeļus liek cepties vismaz 15 minūtes. Izņem no krāsns, kartupeļus apgriež uz otru pusi un atkal cep. Ja nepieciešams, tad tā dara vēlreiz.

6

Kad kartupeļi ir gatavi, tos pārber ar sāli un garšaugiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!