Kraukšķīgas ķiplokotu gurķu ripiņas tomātos
Foto: Shutterstock
3.1667 18
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
5 kg
5 kg gurķi
gurķi
2 kg
2 kg tomāti
tomāti
4
4 ķiploka galvas
ķiploka galvas
250 ml
250 ml eļļa
eļļa
220 ml
220 ml etiķis
etiķis
3 ĒK
3 ĒK sāls
sāls
250 g
250 g cukurs
cukurs
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Gruzīnu nacionālā virtuve
  • Ikdienas maltītei
  • Salāti ziemai
  • Pagatavojot šos salātus, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, garšīgi liekot lietā gan kraukšķīgo gurķu, gan sulīgo tomātu ražu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gurķus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.

    Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu. Mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.

    Šajā receptē tomātus var aizstāt arī ar veikalā nopērkamu vai pašgatavotu tomātu sulu.

    Mērcei pievieno gurķu ripas, apmaisa un ļauj vārīties 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.

    Nogriež liesmu, pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form