
Pagatavojot šos salātus, nošausi divus zaķus ar vienu šāvienu, garšīgi liekot lietā gan kraukšķīgo gurķu, gan sulīgo tomātu ražu.
Gurķus nomazgā, sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Ķiplokus nomizo, izspiež caur spiedi.
Pa to laiku gatavo mērci. Gabalos sagrieztus tomātus sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Iegūto mērci lej kaltā, pievieno sāli, cukuru, eļļu. Mērci karsē, līdz tā sāk burbuļot.
Mērcei pievieno gurķu ripas, apmaisa un ļauj vārīties 20 minūtes kopš brīža, kad masa sāk burbuļot.
Nogriež liesmu, pievieno ķiplokus, etiķi, apmaisa katla saturu. Karsto masu lej sterilizētās burkās, aizvāko, burkas apgriež otrādi, sasedz un atdzesē.
Lai labi garšo!