Kraukšķīgās medus piparkūkas
Foto: Publicitātes foto
5.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kviešu milti
kviešu milti
300 g
300 g medus
medus
100 g
100 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
100 g
100 g skābs krējums
skābs krējums
100 g
100 g sviests
sviests
40-50 g
40-50 g piparkūku garšviela
piparkūku garšviela
30 g
30 g cepamais pulveris
cepamais pulveris
1
1 ola
ola
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Lai Ziemassvētku smarža ienāk tavās mājās, kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks" iesaka kraukšķīgo medus piparkūku recepti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavās mīklas daudzums ∼ 1,2 kg.

    Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.

    Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

    Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form