Foto: Publicitātes foto
Lai Ziemassvētku smarža ienāk tavās mājās, kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks" iesaka kraukšķīgo medus piparkūku recepti.

Gatavās mīklas daudzums ∼ 1,2 kg.

9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gkviešu milti300 gmedus100 gbrūnais cukurs100 gskābs krējums100 gsviests gpiparkūku garšviela30 gcepamais pulveris1 ola šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.

2

Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.

3

Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!