Foto: @hudejkaa

"Tasty" lasītāja Tatjana recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka lielisku ideju ātrām brokastīm vai uzkodām - pannā ceptas "kabatiņas" ar biezpiena pildījumu. To gatavošanai var izmantot gan rīspapīru, gan filo mīklu vai lavašu, savukārt pildījumam biezpienu var sagatavot gan ar saldām, gan sāļām piedevām.

40Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

180 gbiezpiens200 grikotas siers2 olas30 mlpiens1 TKcukurs200 gsaldētas ogas filo mīkla, rīspapīrs vai lavašs augu eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Samaisa rikotas sieru ar biezpienu, pievienojot cukuru un olu. Pēc izvēles pievieno saldētas ogas vai gabaliņos sagrieztus augļus.

2

Uz mīklas loksnītes liek ēdamkaroti pildījuma, malas aizloka trijstūrītī.

3

Pannā sakarsē eļļu, apcep mīklas "kabatiņas" zeltainas un kraukšķīgas no abām pusēm. Ja vēlies, tās vari arī fritēt.

4

Liek uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu.

5

Garšo lieliski gan siltas, gan jau atdzisušas.

Tu taču piekritīsi, ka panna ir viens no spēcīgākajiem "ieročiem" virtuves piederumu "arsenālā". Karbonādes, sacepumi, kotletes, pīrādziņi, mērces, sautējumi un pankūkas – tā vien šķiet, ka, liekot lietā izdomu, pannā var pagatavot teju visu!

Padalies ar saviem knifiņiem, kā tu liec lietā šo daudzveidīgo virtuves piederumu: līdz 1. martam pagatavo pannā savu mīļāko ēdienu – ceptu vai sautētu, grauzdētu vai šmorētu, pieraksti recepti, nofotografē gala rezultātu un atsūti mums. Ļoti iespējams, tieši tev uzspīdēs veiksme!

Vairāk par konkursu lasi te!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!