Kraukšķīgās olu maizītes mafinu formiņās
Foto: Aikāgaršo!
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
6 šķēles
6 šķēles tostermaize
tostermaize
6
6 olas
olas
6 šķēles
6 šķēles auksti kūpināts bekons
auksti kūpināts bekons
200 g
200 g Holandes siers
Holandes siers
50 g
50 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Kanapē un sviestmaizes
  • Olu uzkodas
  • Omletes un olu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • "Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Tie būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts," savu Lieldienu recepti iesaka TV dīva Ketija Šēnberga.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Rūpīgi ietauko mafinu formiņas ar sviestu.

    No tostermaizes ar glāzi izspied pēc iespējas lielākus apļus.

    Sagatavotos maizes apļus ievieto mafinu cepamformiņās tā, lai no maizes formiņām izveidojas "bļodiņa".

    Gar maizes "bļodiņas" malu ieloka iepriekš nedaudz apceptu, auksti kūpināta bekona šķēlīti.

    Katrā formiņā ieber šķipsniņu rīvēta Holandes siera un iesit vienu veselu vistas olu, pāri pārkaisa garšvielas.

    Liec brokastu olu maizes cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 250 grādiem, cep 8 minūtes.

    Gardās brokastu olu maizes ir gatavas, kad olu baltums ir sacietējis, bet dzeltenums vēl ir krēmīgi mīksts.

    Aikāgaršo padoms! Pagatavo "mafinus" ar pilngraudu maizi vai rupjmaizi – izdosies tikpat gardi. Ja vēlies piešķirt pavasarīgāku garšu, gatavos "mafinus" pārkaisi ar svaigi grieztu baziliku. Savukārt no pāri palikušajām maizes garoziņām pagatavo grauzdiņus tomātu zupai vai cukini krēmzupai.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form