Kraukšķīgās olu maizītes mafinu formiņās
Foto: Aikāgaršo!
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

"Lieldienās vislabāk ēdu svaigus salātus un vārītas olas. Taču šogad esmu iecerējusi tradicionālo olu ēšanu un ripināšanu papildināt ar jaunu recepti – kraukšķīgiem Lieldienu mafiniem. Tie būs ne tikai viegli un ātri pagatavojami, bet arī oriģināls svētku cienasts," savu Lieldienu recepti iesaka TV dīva Ketija Šēnberga.

Rūpīgi ietauko mafinu formiņas ar sviestu.

No tostermaizes ar glāzi izspied pēc iespējas lielākus apļus.

Sagatavotos maizes apļus ievieto mafinu cepamformiņās tā, lai no maizes formiņām izveidojas "bļodiņa".

Gar maizes "bļodiņas" malu ieloka iepriekš nedaudz apceptu, auksti kūpināta bekona šķēlīti.

Katrā formiņā ieber šķipsniņu rīvēta Holandes siera un iesit vienu veselu vistas olu, pāri pārkaisa garšvielas.

Liec brokastu olu maizes cepties sakarsētā cepeškrāsnī uz 250 grādiem, cep 8 minūtes.

Gardās brokastu olu maizes ir gatavas, kad olu baltums ir sacietējis, bet dzeltenums vēl ir krēmīgi mīksts.

Aikāgaršo padoms! Pagatavo "mafinus" ar pilngraudu maizi vai rupjmaizi – izdosies tikpat gardi. Ja vēlies piešķirt pavasarīgāku garšu, gatavos "mafinus" pārkaisi ar svaigi grieztu baziliku. Savukārt no pāri palikušajām maizes garoziņām pagatavo grauzdiņus tomātu zupai vai cukini krēmzupai.

Comment Form