45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
0.5 kgmilti600 gtumšais cukura sīrups100 gcukurs300 gsviests2 gab.olas2 TKkanēlis10 gab.krustnagliņas10 gab.izlobītas kardamona pākstis1 gab.muskatrieksts1 TKmalts ingvers2 TKkoriandrs1 TKmelnie pipari1 TKsmaržīgie pipari
Sagatavošana
1
Muskatriekstus sarīvē. Kardamonu, koriandru, piparus un krustnagliņas samaļ blenderī vai kafijas dzirnaviņās.
2
Taisa mīklu - katliņā karsē sīrupu, cukuru un sviestu, līdz masa uzvārās.
3
Stipri kuļot, pievieno 1/3 miltu.
4
Maisot atdzesē.
5
Pievieno garšvielu maisījumu, olas un atlikušos miltus, kam pielikts cepamais pulveris.
6
Liec uz dēlīša un mīci, kamēr mīkla kļūst gluda un spīdīga.
7
Ja nepieciešams, mīklas mīcīšanas laikā pievieno miltus.
8
Mīklu liec ledusskapī, lai atpūšas un garšas savienojas.
Iesūtīja: VecPoga
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit