Foto: Shutterstock
Kraukšķīgās piparkūkas - Ziemassvēktu galdam.
45Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

0.5 kgmilti600 gtumšais cukura sīrups100 gcukurs300 gsviests2 gab.olas2 TKkanēlis10 gab.krustnagliņas10 gab.izlobītas kardamona pākstis1 gab.muskatrieksts1 TKmalts ingvers2 TKkoriandrs1 TKmelnie pipari1 TKsmaržīgie pipari

Sagatavošana

1

Muskatriekstus sarīvē. Kardamonu, koriandru, piparus un krustnagliņas samaļ blenderī vai kafijas dzirnaviņās.

2

Taisa mīklu - katliņā karsē sīrupu, cukuru un sviestu, līdz masa uzvārās.

3

Stipri kuļot, pievieno 1/3 miltu.

4

Maisot atdzesē.

5

Pievieno garšvielu maisījumu, olas un atlikušos miltus, kam pielikts cepamais pulveris.

6

Liec uz dēlīša un mīci, kamēr mīkla kļūst gluda un spīdīga.

7

Ja nepieciešams, mīklas mīcīšanas laikā pievieno miltus.

8

Mīklu liec ledusskapī, lai atpūšas un garšas savienojas.

Iesūtīja: VecPoga

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!