
Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.
Uzkarsē medu līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no plīts, pievieno sakultu olu, brūno cukuru, citrona sulu un mizu, miltus, sodu un garšvielas.
Visu kārtīgi samaisa, tad pievieno sasmalcinātas sukādes un mandeles. Atdzesē mīklu aptuveni divas stundas.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru un ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.
Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē to, izgriež vēlamās formas figūras, izkārto uz plāts un liek krāsnī cepties uz 10 minūtēm, līdz piparkūkas ir zeltaini brūnas.
Samaisa pūdercukuru, cukuru ar 125 ml ūdens, uzvāra un karsē 3 minūtes. Pārklāj vēl siltās piparkūkas ar glazūru un dekorē tās.