Kraukšķīgās svētku piparkūkas
Foto: Vida Press
3.5000 6
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
165 ml
165 ml medus
medus
165 g
165 g brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 gab.
1 gab. olas
olas
15 ml
15 ml citronu sula
citronu sula
5 ml
5 ml citrona miza, rīvēta
citrona miza, rīvēta
420 ml
420 ml kviešu milti
kviešu milti
2 ml
2 ml ingvers, malts
ingvers, malts
2,5 ml
2,5 ml soda
soda
2 ml
2 ml kanēlis
kanēlis
2 ml
2 ml krustnagliņas, maltas
krustnagliņas, maltas
2 ml
2 ml melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
125 ml
125 ml citrusu miziņu sukādes, sasmalcinātas
citrusu miziņu sukādes, sasmalcinātas
125 ml
125 ml mandeles, sasmalcinātas
mandeles, sasmalcinātas
250 ml
250 ml cukurs
cukurs
60 ml
60 ml pūdercukurs
pūdercukurs
  • Piparkūkas
  • Cepumi
  • Dažādas mīklas
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē medu līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no plīts, pievieno sakultu olu, brūno cukuru, citrona sulu un mizu, miltus, sodu un garšvielas.

    Visu kārtīgi samaisa, tad pievieno sasmalcinātas sukādes un mandeles. Atdzesē mīklu aptuveni divas stundas.

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru un ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

    Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē to, izgriež vēlamās formas figūras, izkārto uz plāts un liek krāsnī cepties uz 10 minūtēm, līdz piparkūkas ir zeltaini brūnas.

    Samaisa pūdercukuru, cukuru ar 125 ml ūdens, uzvāra un karsē 3 minūtes. Pārklāj vēl siltās piparkūkas ar glazūru un dekorē tās.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form