Kraukšķīgās svētku piparkūkas
Foto: Vida Press
3.5000 6
Sarežģītība: viegli

Gardas piparkūkas ar pipariņu, kuras noderēs gan likšanai uz kārā zoba, gan svētku eglītes dekorēšanai.

Uzkarsē medu līdz vārīšanās temperatūrai, noņem no plīts, pievieno sakultu olu, brūno cukuru, citrona sulu un mizu, miltus, sodu un garšvielas.

Visu kārtīgi samaisa, tad pievieno sasmalcinātas sukādes un mandeles. Atdzesē mīklu aptuveni divas stundas.

Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru un ietauko ar nelielu daudzumu sviesta.

Izņem mīklu no ledusskapja, izrullē to, izgriež vēlamās formas figūras, izkārto uz plāts un liek krāsnī cepties uz 10 minūtēm, līdz piparkūkas ir zeltaini brūnas.

Samaisa pūdercukuru, cukuru ar 125 ml ūdens, uzvāra un karsē 3 minūtes. Pārklāj vēl siltās piparkūkas ar glazūru un dekorē tās.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form