Kraukšķīgas zivs tako ar tomātu salsu un majonēzi
Foto: Shutterstock
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Salsai:
200 g
200 g tomāti
tomāti
1/2 gab.
1/2 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
1/2 gab.
1/2 gab. sarkanais sīpols
sarkanais sīpols
1/2 gab.
1/2 gab. garais gurķis
garais gurķis
2 TK
2 TK marinēti halapenjo pipari
marinēti halapenjo pipari
1/2 sauja
1/2 sauja koriandrs
koriandrs
1 ĒK
1 ĒK laima sula
laima sula
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Zivs gabaliņiem:
500 g
500 g pangasijas vai heka fileja (bez asakām un ādas)
pangasijas vai heka fileja (bez asakām un ādas)
120 g
120 g panko rīvmaize
panko rīvmaize
40 g
40 g milti
milti
2 gab.
2 gab. olas
olas
cepšanai
cepšanai augu eļļa
augu eļļa
Pasniegšanai:
10 gab.
10 gab. tako laiviņas (mini tortiljas)
tako laiviņas (mini tortiljas)
3–4 gab.
3–4 gab. redīsi
redīsi
 
liesa majonēze
liesa majonēze
  • Burgeri, sendviči, vrapi un kebabi
  • Zivju un jūras produktu uzkodas
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Viegla vasaras maltīte
  • Meksikāņu nacionālā virtuve
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Vieglā pusdienu vai vakariņu uzkoda meksikāņu gaumē – kraukšķīgas zivs tako ar dārzeņu salsu un mazliet laima spirgtuma. Lielisks ēdiens kādai ballītei, kad viesi jāpārsteidz ar ko spirgtu, garšīgu un rokās ņemamu ēdienu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo salsu – tomātus, papriku, gurķi, sīpolu un halapenjo ļoti smalki sakapā kubiņos, koriandru sasmalcina un visu saber bļodā. Pārber ar sāli, pārlej ar olīveļļu, laima sulu un apmaisa. Salsu atstāj ledusskapī ievilkties.

    Gatavo zivs gabaliņus. Izvēlas svaigas baltās zivs gabaliņus (pangasija vai heks derēs lieliski), kurus sagriež aptuveni 3 cm platās strēmelēs.

    Sagatavo trīs dziļos šķīvjus: vienā ber miltus, otrā panko, bet trešajā sakultas olas. Zivs gabaliņus vispirms apviļā miltos, tad olā, bet beigās panko. Šādi izdara ar visiem zivs gabaliņiem, lai tie pirms cepšanas nopanēti.

    Dziļā pannā uz vidējas uguns (plīts atzīme 6 vai 7) uzkarsē eļļu, ielejot tik daudz, lai tā būtu aptuveni centimetra augstumā.

    Karstajā eļļā liek zivs gabaliņus un cep, līdz no visām pusēm zivs zeltaina. Apceptos zivs gabaliņus izņem no pannas un noliek traukā, kas izklāts ar papīra dvielīti, lai notek liekā eļļa.

    Kad zivs gabaliņi apcepti un gatavi, laiks pasniegt tako! Sausā pannā uz pavisam mazas uguns apsilda tako ligzdiņas jeb mazās tortiljas. Ņem tako, iesmērē tajā majonēzi, virsū liek smalkās šķēlītēs sagrieztu redīsu, tad divus zivs gabaliņus, bet visam pāri – pāris ēdamkarotes ar sagatavoto salsu. Ja vēlas, tako pildījumu beigās var apslacīt ar papildu laima sulu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.