Foto: Shutterstock
Vieglā pusdienu vai vakariņu uzkoda meksikāņu gaumē – kraukšķīgas zivs tako ar dārzeņu salsu un mazliet laima spirgtuma. Lielisks ēdiens kādai ballītei, kad viesi jāpārsteidz ar ko spirgtu, garšīgu un rokās ņemamu ēdienu!
50Minūtes
20Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
SALSAI:200 gtomāti0.5 gab.sarkanā paprika0.5 gab.sarkanais sīpols0.5 gab.garais gurķis2 TKmarinēti halapenjo pipari0.5 saujakoriandrs1 ĒKlaima sula1 ĒKolīveļļa pēc garšassāls ZIVS GABALŅIEM:500 gpangasijas vai heka fileja (bez asakām un ādas)120 gpanko rīvmaize40 gmilti2 gab.olas augu eļļa PASNIEGŠANAI:10 gab.tako laiviņas (mini tortiljas)4 gab.redīsi liesa majonēze

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo salsu – tomātus, papriku, gurķi, sīpolu un halapenjo ļoti smalki sakapā kubiņos, koriandru sasmalcina un visu saber bļodā. Pārber ar sāli, pārlej ar olīveļļu, laima sulu un apmaisa. Salsu atstāj ledusskapī ievilkties.

2

Gatavo zivs gabaliņus. Izvēlas svaigas baltās zivs gabaliņus (pangasija vai heks derēs lieliski), kurus sagriež aptuveni 3 cm platās strēmelēs.

3

Sagatavo trīs dziļos šķīvjus: vienā ber miltus, otrā panko, bet trešajā sakultas olas. Zivs gabaliņus vispirms apviļā miltos, tad olā, bet beigās panko. Šādi izdara ar visiem zivs gabaliņiem, lai tie pirms cepšanas nopanēti.

4

Dziļā pannā uz vidējas uguns (plīts atzīme 6 vai 7) uzkarsē eļļu, ielejot tik daudz, lai tā būtu aptuveni centimetra augstumā.

5

Karstajā eļļā liek zivs gabaliņus un cep, līdz no visām pusēm zivs zeltaina. Apceptos zivs gabaliņus izņem no pannas un noliek traukā, kas izklāts ar papīra dvielīti, lai notek liekā eļļa.

6

Kad zivs gabaliņi apcepti un gatavi, laiks pasniegt tako! Sausā pannā uz pavisam mazas uguns apsilda tako ligzdiņas jeb mazās tortiljas. Ņem tako, iesmērē tajā majonēzi, virsū liek smalkās šķēlītēs sagrieztu redīsu, tad divus zivs gabaliņus, bet visam pāri – pāris ēdamkarotes ar sagatavoto salsu. Ja vēlas, tako pildījumu beigās var apslacīt ar papildu laima sulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!