Kraukšķīgi marinēti patisoni ziemai
Foto: Privātā arhīva foto
3.2000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
patisoni
patisoni
 
ķiploki
ķiploki
 
diļļu kāti un ziedi
diļļu kāti un ziedi
 
upeņu lapas
upeņu lapas
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
mārrutku lapas
mārrutku lapas
 
melnie graudu pipari
melnie graudu pipari
Marinādei
1 l
1 l ūdens
ūdens
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
6-8 ĒK
6-8 ĒK etiķis
etiķis
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • Kraukšķīgu marinētu patisonu recepti pieliekamā krājumu papildināšanai iesakai Sniedze Puriņa.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni, pievieno sāli, cukuru un uzkarsē, līdz ūdens vārās, bet cukurs un sāls ir izkusis. Pievieno etiķi, nogriež liesmu.

    Rūpīgi izmazgātās burkās iemet pa 6-7 melnajiem pipariem, pāris smaržīgos piparus, tad liek gabalos sagrieztus patisonus (mazāka izmēra patisonus var negriezt) pamīšus ar diļļu kātiem un ziediem, kā arī mārutku un upeņu lapām. Katrā burkā pievieno 4-5 nomizotas ķiploka daiviņas. Burku saturu pārlej ar verdošu marinādi.

    Ja vēlas, burku saturu var papildināt arī ar citiem dārzeņiem, piemēram, gurķiem, ziedkāpostu rozetēm vai kabaču ripām.

    Burkas liek katlā ar verdošu ūdeni un pasterizē. Katlā ieliek termometru, un, kad sasniegti +85 °C, to uzskata par karsēšanas sākumu. Puslitra un litra burkas karsē aptuveni 20–25 minūtes. Pēc tam burkas izņem no ūdens un aizskrūvē ar vāciņiem (vāciņi iepriekš piecas minūtes jānovāra ūdenī).

    Pasterizēšanas laikā katras burkas saturam var pievienot vēl mazliet etiķa, jo karstā marinādē tas iztvaiko.

    Burkas atdzesē un uzglabā vēsā vietā.

    Kraukšķīgi marinēti patisoni ziemai
    Foto: Privātā arhīva foto

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form