Kraukšķīgi medus karameles un mandeļu trijstūrīši
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
165 g
165 g cukurs
cukurs
125 g
125 g sviests
sviests
120 ml
120 ml saldais krējums
saldais krējums
50 g
50 g medus
medus
200 g
200 g mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Cepumi
  • Šokolāde un konfektes
  • Pasaules Virtuve
  • "Bērniem sagribējās veco, labo karameli. Tad nu ķēros pie darba un izdomāju paeksperimentēt, pievienojot mandeļu skaidiņas. Eksperiments izdevās uz visiem 100 procentiem," recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vienkārši un ātri pagatavojamie, kraukšķīgie karameles un mandeļu trijstūrīši būs gan gards našķis, gan arī, skaisti iepakotus, tos svētkos var pasniegt kā dāvanu kādam saldummīlim.

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj seklu cepamo veidni ar cepamo papīru.

    Gatavo karameli. Pannā vai katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, saldo krējumu, medu un maisot karsē aptuveni 5-6 minūtes, līdz cukurs izkusis un izveidojusies brūna, viendabīga karameles masa. Pievieno mandeļu skaidiņas un iemaisa.

    Lej karsto karameli cepamajā veidnē, izlīdzina un liek krāsnī uz 15 minūtēm.

    Veidni izņem no krāsns, atdzesē masu 5-10 minūtes, tad ar asu nazi sagriež trijstūrīšos, rombos vai citās vēlamajās formās.

    Kraukšķīgi medus karameles un mandeļu trijstūrīši
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form