Auzu pārslu cepumi ar sēkliņām un cidoniju sukādēm
Foto: DELFI
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g auzu pārslas
auzu pārslas
100 g
100 g sviests
sviests
100 g
100 g cukurs
cukurs
1
1 ola
ola
 
saulespuķu sēklas
saulespuķu sēklas
 
vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
naža gals
naža gals sāls
sāls
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Ja kārojas ko garšīgu un mājās iekrājušās auzu pārslas, pagatavo cepumus! Vai vēl labāk – iedod šo recepti bērniem un lai cep viņi! Papildini ar sēkliņām, šokolādi, sukādēm, riekstiem – vienkāršs un gards našķis!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Auzu pārslas un sēkliņas uz pannas mazliet apgrauzdē - bez taukvielām, visu laiku maisot. Uzmanies, nepiededzini!

    Sviestu saputo ar cukuru, vaniļas cukuru, pievieno olu un turpina putot, līdz cukurs izkusis. Tad pievieno šķipsniņu sāls un grauzdētās auzu pārslas.

    Visu labi samaisa (masai jābūt biezai) un ar karoti liek uz iepriekš ar cepampapīru ieklātas plāts nelielas, vienādas mīklas piciņas. Ja vēlas, var pārkaisīt ar saulespuķu sēklām. Jārēķinās, ka cepumi uz pannas nedaudz paplūst, tādēļ jāraugās, lai mīklas piciņas nav pārāk tuvu cita citai.

    Cep 180 grādos, līdz cepumi ir zeltaini. Pirms pārlikšanas šķīvī ļauj cepumiem nedaudz atdzist uz plāts, jo, kamēr karsti, tie ir drupani un jūk. Atdziestot kļūst kraukšķīgi un tik labi, ka pazūd kārumnieku punčos zibens ātrumā!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form