Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kraukšķīgi dārzeņi mīklas mētelītī, kas izvārīti karstā eļļā. Lieliska uzkoda parasto kartupeļu čipsu vietā, kurai asumiņu piešķirs saldā čili mērce.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 sarkanā paprika1 zaļā paprika2 burkāni100 gcukīni100 gmazā kukurūza eļļa vārīšanai MĪKLAI:1 ola (dzeltenums atdalīts no baltuma)150 mlauksts minerālūdens60 gmilti PASNIEGŠANAI: saldā čili mērce

Sagatavošana

1

Visus dārzeņus notīra, paprikas izgrebj, un sagriež salmiņos. Mazās kukurūzas atstāj veselas.

2

Katliņā lej eļļu un uzkarsē līdz tā ir 190oC karsta – ja nav speciālā termometra, eļļas karstumu pārbauda ar koka karoti. Iemērktai koka karotei eļļā ap diametru veidosies gaisa burbulīši.

3

Sajauc mīklu – olu dzeltenumu sakuļ kopā ar minerālūdeni. Pēc tam šķidrumā iemaisa miltus.

4

Olu baltumu citā traukā sakuļ stingrās putās, un pēc tam iecilā mīklā.

5

Dārzeņu salmiņus pa vienam mērc mīklā, nokrata liekās mīklas pilītes un liek karstajā eļļā. Apvāra aptuveni minūti, pēc tam apgriež otrādi un ļauj eļļā vārīties no otras puses. Un tā, līdz visi dārzeņu salmiņi gatavi.

6

Eļļā vārītos dārzeņus izzvejo no katliņa un liek uz papīra dvieļiem notecēt.

7

Pasniedz siltus kopā ar saldo čili mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!