Foto: Vida Press
Kur Ziemassvētki, tur kanēlis! Lai mājās ienestu svētkiem atbilstošu aromātu, jāļaujas eksperimentiem virtuvē, un kāpēc gan nepagatavot gardus kanēļa cepumiņus, kas būs izcils kompanjons vakara tējai.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

200 gmilti80 gkukurūzas ciete0.5 TKcepamais pulveris0.5 TKkanēlis1 TKingvera pulveris1 ĒKkakao pulveris150 gsviests150 gpūdercukurs1 gab.ola60 mlcukura sīrups

Sagatavošana

1

Bļodā iesijā miltus, cieti, cepamo pulveri, garšvielas un kakao pulveri.

2

Paralēli lielā bļodā sakuļ sviestu ar cukuru, pievieno olu un cukura sīrupu. Lēnām piemaisa klāt miltus ar garšvielām, līdz izveidojas viendabīga mīkla.

3

Mīklu sadala 2 daļās. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

4

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 160 grādiem. Uz divām cepešpannām izklāj cepamo papīru.

5

Uz darba virsmas izber miltus. Izrullē mīklu un ar formiņām izspiež cepumus. Cep aptuveni 8-10 minūtes.

6

Izņem no krāsns un dekorē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!