Kraukšķīgie kāpostu un burkānu salāti pikantā etiķa marinādē
Foto: Privātais arhīvs
1.0000 1
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
2.5 kg
2.5 kg kāposti
kāposti
700 g
700 g burkāni
burkāni
pēc garšas
pēc garšas zaļumi
zaļumi
1
1 ķiploka galviņa
ķiploka galviņa
Marinādei
1 l
1 l ūdens
ūdens
100 ml
100 ml eļļa
eļļa
100 g
100 g cukurs
cukurs
70 g
70 g sāls
sāls
3-4
3-4 smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
2
2 krustnagliņas
krustnagliņas
1
1 lauru lapa
lauru lapa
100 ml
100 ml etiķis
etiķis
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dārzeņu salāti
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Pārbaudītu recepti īpaši kraukškīgiem un vienkārši pagatavojamiem burkānu un kāpostu salātiņiem pikantā etiķa marinādē iesaka "Tasty" lasītāja Diana Lapinska.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No konkrētā produktu daudzuma sanāks vairākas burciņas salātu, lai tu varētu tos kraukšķināt gan tāpat vien, gan izmantot kā gardu piedevu dažādiem ēdieniem.

    Kāpostus sasmalcina. Burkānus nomizo, sarīvē uz rupjās rīves. Zaļumus sakapā. Ķiplokus nomizo, sasmalcina ne pārāk sīkos gabaliņos. Visu liek lielā bļodā, samaisa.

    Visas marinādes sastāvdaļas, izņemot etiķi, liek katliņā un uzvāra, līdz ūdens sāk burbuļot. Tad noņem katliņu no uguns, pievieno un iemaisa etiķi,

    Karsto marinādi pārlej dārzeņiem, atstāj zem sloga istabas temperatūrā uz 12 stundām. Salātus pilda burciņās, uzglabā ledusskapī.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form