Foto: Shutterstock
Pannā cepti šķiņķīši ir patiesi viens no vienkāršākajiem un kraukšķīgākajiem veidiem, kā tos izcept. Šādi var cept, protams, arī citus vistas gabaliņus, tomēr šis paņēmiens vispiemērotākais būs tieši šķiņķīšiem, jo tie visciešāk un ar vislielāko virsmu pieguļ pie pannas.
60Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas šķiņķīši1 ĒKeļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Sagatavošana

1

Apkaisa vistas šķiņķīšus ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem un ļauj tiem sasilt līdz istabas temperatūrai, apmēram pusstundu.

2

Pannā ielej eļļu, aukstā pannā gulda šķiņķīšus ar lielāko ādas virsmu uz leju.

3

Karsē šķiņķīšus kopā ar pannu, tādējādi ādai viegli izdalīsies tauki un veidosies kraukšķīga garoziņa. Cep šķiņķīšus no katras puses apmēram 15-20 minūtes vai līdz, iedurot pie kaula, no gaļas netek asiņainas sulas. Otrai pusei būs vajadzīgs īsāks laiks nekā pirmajai, kas guldīta aukstā pannā.

Pasniedz ar rīsiem vai kartupeļiem. Lieliska piedeva būs burkānu un sēkliņu salāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!