Foto: DELFI
Mutē kūstoši un kraukšķīgi cepumi – tradicionālie "Žagariņi". Pārkaisīti ar pūdercukuru būs īpaši gardi.
45Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 gkviešu milti150 gcukurs150 gskābs krējums2 olas1 gsoda1 paciņa vaniļas cukurs vai citrona miziņa eļļa pūdercukurs

Sagatavošana

1

Olas ar cukuru, vanilīna cukuru vai citrona miziņu saputo. Tad pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu. Pieber arī kviešu miltus un samīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja liekas, ka par maz miltu, tad pievieno vēl nedaudz.

2

Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4–5 cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs.

3

Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas, strēmeli satin.

4

Sagatavotos žagariņus liek sakarsētā eļļā un vāra gaiši brūnus.

5

Atdzisušus sakārto traukā vai no sākuma uz papīra salvetēm, lai eļļu nosusina un nedaudz atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru, jo ja pārkaisīs tikko izņemtus no eļļas, cukurs izkusīs.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!