Cepumi 'žagariņi'
Foto: DELFI
4.0000 25
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Mutē kūstoši un kraukšķīgi cepumi – tradicionālie "Žagariņi". Pārkaisīti ar pūdercukuru būs īpaši gardi.

Olas ar cukuru, vanilīna cukuru vai citrona miziņu saputo. Tad pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu. Pieber arī kviešu miltus un samīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja liekas, ka par maz miltu, tad pievieno vēl nedaudz.

Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4–5 cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs.

Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas, strēmeli satin.

Sagatavotos žagariņus liek sakarsētā eļļā un vāra gaiši brūnus.

Atdzisušus sakārto traukā vai no sākuma uz papīra salvetēm, lai eļļu nosusina un nedaudz atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru, jo ja pārkaisīs tikko izņemtus no eļļas, cukurs izkusīs.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Ieva

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form