Cepumi 'žagariņi'
Foto: DELFI
4.0000 26
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kviešu milti
kviešu milti
150 g
150 g cukurs
cukurs
150 g
150 g skābs krējums
skābs krējums
2
2 olas
olas
1 g
1 g soda
soda
1
1 paciņa vaniļas cukurs vai citrona miziņa
paciņa vaniļas cukurs vai citrona miziņa
 
eļļa
eļļa
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Mutē kūstoši un kraukšķīgi cepumi – tradicionālie "Žagariņi". Pārkaisīti ar pūdercukuru būs īpaši gardi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Olas ar cukuru, vanilīna cukuru vai citrona miziņu saputo. Tad pievieno skābu krējumu, kas samaisīts ar sodu. Pieber arī kviešu miltus un samīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Ja liekas, ka par maz miltu, tad pievieno vēl nedaudz.

    Pēc tam mīklu izveltnē un sagriež 4–5 cm platās un apmēram 10 cm garās strēmelēs.

    Katras strēmeles vienu malu bārkstveidīgi iegriež un, turot pie neiegrieztās malas, strēmeli satin.

    Sagatavotos žagariņus liek sakarsētā eļļā un vāra gaiši brūnus.

    Atdzisušus sakārto traukā vai no sākuma uz papīra salvetēm, lai eļļu nosusina un nedaudz atdzisušus pārkaisa ar pūdercukuru, jo ja pārkaisīs tikko izņemtus no eļļas, cukurs izkusīs.

    Lai labi garšo!

    Iesūtīja: Ieva

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form