Foto: Shutterstock
Vīriešu zapte no aličām – kreftīga piedeva burciņā. Īpaši labi sader ar grilētas gaļas ēdieniem, bet arī kā piedeva zupām un sautējumiem.

Nomazgā ogas un bez ūdens izkarsē katlā, kamēr sāk šķīst. Tad izberž caur sietu. Kauliņus izmet ārā vai uzvāra padzērienu tulītējai lietošanai.

No zaļumiem parasti izmanto kinzu, baziliku, pētersīļus un piparmētras dažādās proporcijās.

Pavāra biezeni 10 min. Sasmalcina visu pārējo, liek klāt un vāra vēl 15-20 min.

Karstu saliek sterilās burkās un glabā vēsā vietā.

*sanāk ~2 l plūmju biezeņa

Iesūtīja: Karīna

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!