Krējumā sutinātas kartupeļu klimpas ar biezpiena pildījumu
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2,5-3 kg
2,5-3 kg kartupeļi
kartupeļi
 
kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
šķipsna
šķipsna citronskābe
citronskābe
 
sviests cepšanai
sviests cepšanai
300 ml
300 ml saldais krējums pārliešanai
saldais krējums pārliešanai
Pildījumam:
400 g
400 g biezpiens
biezpiens
1
1 ola
ola
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Lietuviešu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • "Mana vecāmāte saldajā krējumā sutinātas kartupeļu klimpas ar biezpiena pildījumu sauca par leišu klimpām. Tik gardas, ka mēli var norīt!" recepti ar bērnības garšu iesaka mūsu lasītājs Igors Bogdanovs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves, liek marlē un bļodā nospiež sulu. Daudz ātrāk un ērtāk šo darbiņu var paveikt, izmantojot sulu spiedi.

    Kartupeļu sulai atļauj nostāvēties, tad to nolej, bet iegūto cieti pievieno sarīvētajiem kartupeļiem. Lai klimpas vāroties neizjuktu, drošības labad masai liek klāt vēl papildus 2-3 ĒK kartupeļu cietes. Pieber sāli un arī šķipsnu citronskābes (to var aizstāt ar citronu sulu vai etiķi), lai kartupeļu masa nekļūtu tumša, tad labi izmīca.

    Gatavo pildījumu. Biezpienam pievieno sāli un olu, samaisa viendabīgā masā.

    Uz plaukstas liek kartupeļu masas piku, saplacina, vidū liek biezpiena pildījumu, malas labi aizlipina, izveido garenus kukulīšus un liek verdošā ūdenī, kam pievienota ēdamkarote kartupeļu cietes. Vāra aptuveni 15–20 minūtes uz vidējas liesmas, ik pa laikam uzmanīgi apmaisot.

    Pannā uzkarsē sviestu, ar putu karoti izceļ cepelīnus no katla, liek pannā un apcep no abām pusēm zeltainus, tad pārlej ar saldo krējumu un uzkarsē, līdz krējums sāk burbuļot.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form