Krēmīga kartupeļu biezputra ar spinātiem un grauzdētiem riekstiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg kartupeļi
kartupeļi
250 g
250 g spināti
spināti
2
2 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
pēc garšas
pēc garšas grauzdēti rieksti
grauzdēti rieksti
4 ĒK
4 ĒK olīveļļa
olīveļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
  • Dārzeņu ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ikdienišķā kartupeļu biezputra kļūs par restorāna cienīgu ēdienu, ja pievienosi tai olu dzeltenumus, kādu sauju spinātu un grauzdētos, kraukšķīgos riekstu gabaliņus.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra aptuveni 20 minūtes kopš brīža, kad ūdens katlā sācis burbuļot.

    Spinātus liek bļodiņā, pārlej ar kartupeļiem nolieto verdošo ūdeni un atstāj uz 3-5 minūtēm.

    Pa to laiku pannā vai katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā kartupeļus, pievieno olu dzeltenumus, sāli, sastampā visu, atstājot arī pa kādam lielākam kartupeļa gabaliņam. Pievieno kartupeļiem nokāstus spinātus (lielākos var ar virtuves šķērēm sagriezt smalkāk) un iemaisa. Ja vēlies, vari biezputrai pievienot arī nedaudz spinātiem nolietā ūdens, šādi pieregulējot tās konsistenci pēc saviem ieskatiem.

    Pirms pasniegšanas pārslaka kartupeļus ar olīveļļu vai kausētu sviestu, pārber ar grauzdētiem ciedru vai citiem riekstiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form