Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ikdienišķā kartupeļu biezputra kļūs par restorāna cienīgu ēdienu, ja pievienosi tai olu dzeltenumus, kādu sauju spinātu un grauzdētos, kraukšķīgos riekstu gabaliņus.
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgkartupeļi250 gspināti2 olu dzeltenumi pēc garšasgrauzdēti rieksti4 ĒKolīveļļa pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež daivās, liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra aptuveni 20 minūtes kopš brīža, kad ūdens katlā sācis burbuļot.

2

Spinātus liek bļodiņā, pārlej ar kartupeļiem nolieto verdošo ūdeni un atstāj uz 3-5 minūtēm.

3

Pa to laiku pannā vai katlā uzkarsē eļļu, liek iekšā kartupeļus, pievieno olu dzeltenumus, sāli, sastampā visu, atstājot arī pa kādam lielākam kartupeļa gabaliņam. Pievieno kartupeļiem nokāstus spinātus (lielākos var ar virtuves šķērēm sagriezt smalkāk) un iemaisa. Ja vēlies, vari biezputrai pievienot arī nedaudz spinātiem nolietā ūdens, šādi pieregulējot tās konsistenci pēc saviem ieskatiem.

4

Pirms pasniegšanas pārslaka kartupeļus ar olīveļļu vai kausētu sviestu, pārber ar grauzdētiem ciedru vai citiem riekstiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!