Krēmīga lauku torte ar ievārījumu
Foto: Privātais arhīvs
3.5714 7
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Biskvītam
8 gab.
8 gab. olas
olas
8 ĒK
8 ĒK cukurs
cukurs
6 ĒK
6 ĒK kviešu milti
kviešu milti
4 ĒK
4 ĒK mandeļu milti
mandeļu milti
2 TK
2 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
Krēmam
4 gab.
4 gab. olas
olas
4 ĒK
4 ĒK milti
milti
6 ĒK
6 ĒK cukurs
cukurs
250 ml
250 ml piens
piens
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
220 g
220 g mīksts sviests
mīksts sviests
0.5 gab.
0.5 gab. citrons
citrons
Ievārījumam
300 g
300 g dzērvenes
dzērvenes
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
70 g
70 g ūdens
ūdens
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Šo kūku gatavojot, atgriežos bērnībā. Vienmēr sēdēju blakus mammai, kad viņa cepa pasūtījumu tortes. Gaidīju, kad biskvītam tiks apgrieztas maliņas un krēms paliks pāri, – tās ir manas jaukākās atmiņas. Agrāk tik bieži nebija iespējas tikt pie gardumiem, tad šis bija mans!" stāsta gardēde Mārīte Eglīte, kura patiku gatavot ēst mantojusi no māmiņas. Šo lauku torti cep divās 28 centimetru lielās formās. Ievārījumu vari gatavot no sezonas ogām.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Veido biskvīta mīklu. Olas neatdali, bet sakul kopā ar cukuru.

    Iesijā miltus.

    Cep katru biskvīta plāksni 170 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.

    Gatavo krēmu. Katliņā liec vārīties pienu.

    Bļodā viendabīgā masā samaisi olas, 4 ēdamkarotes cukura, miltus, vaniļas cukuru.

    Karstu pienu mazā strūklā lej olu masā. Ja darīsi to strauji, olas sarecēs.

    Kad piens pievienots, masu lej katliņā un liec karsēties uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Maisīt nepieciešams vismaz 15 minūtes.

    Kad krēms sabiezējis, uzklāj tam pārtikas plēvi tā, lai plēve saskaras ar krēmu, – tas neļaus virskārtai apkalst.

    Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Vari dzesēt arī auksta ūdens peldē.

    Sviestu kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura un citrona sulu sakul gaisīgā masā.

    Pakāpeniski pievieno krēma masu.

    Gatavo ievārījumu. Dzērvenes ar cukuru liec katliņā sildīties, pielej ūdeni, vāri piecas minūtes un iebiezini ar kartupeļu cieti.

    Veido kūku. Liec biskvītu, tad smērē ievārījumu un krēmu, pēc tam liec biskvītu. Dekorē ar ogām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form