Foto: Privātais arhīvs
"Šo kūku gatavojot, atgriežos bērnībā. Vienmēr sēdēju blakus mammai, kad viņa cepa pasūtījumu tortes. Gaidīju, kad biskvītam tiks apgrieztas maliņas un krēms paliks pāri, – tās ir manas jaukākās atmiņas. Agrāk tik bieži nebija iespējas tikt pie gardumiem, tad šis bija mans!" stāsta gardēde Mārīte Eglīte, kura patiku gatavot ēst mantojusi no māmiņas. Šo lauku torti cep divās 28 centimetru lielās formās. Ievārījumu vari gatavot no sezonas ogām.
160Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 gab.olas8 ĒKcukurs6 ĒKkviešu milti4 ĒKmandeļu milti2 TKvaniļas cukurs4 gab.olas4 ĒKmilti6 ĒKcukurs250 mlpiens1 TKvaniļas cukurs220 gmīksts sviests0.5 gab.citrons300 gdzērvenes2 ĒKcukurs1 ĒKkartupeļu ciete70 gūdens

Sagatavošana

1

Veido biskvīta mīklu. Olas neatdali, bet sakul kopā ar cukuru.

2

Iesijā miltus.

3

Cep katru biskvīta plāksni 170 grādos sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes.

4

Gatavo krēmu. Katliņā liec vārīties pienu.

5

Bļodā viendabīgā masā samaisi olas, 4 ēdamkarotes cukura, miltus, vaniļas cukuru.

6

Karstu pienu mazā strūklā lej olu masā. Ja darīsi to strauji, olas sarecēs.

7

Kad piens pievienots, masu lej katliņā un liec karsēties uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu. Maisīt nepieciešams vismaz 15 minūtes.

8

Kad krēms sabiezējis, uzklāj tam pārtikas plēvi tā, lai plēve saskaras ar krēmu, – tas neļaus virskārtai apkalst.

9

Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Vari dzesēt arī auksta ūdens peldē.

10

Sviestu kopā ar 2 ēdamkarotēm cukura un citrona sulu sakul gaisīgā masā.

11

Pakāpeniski pievieno krēma masu.

12

Gatavo ievārījumu. Dzērvenes ar cukuru liec katliņā sildīties, pielej ūdeni, vāri piecas minūtes un iebiezini ar kartupeļu cieti.

13

Veido kūku. Liec biskvītu, tad smērē ievārījumu un krēmu, pēc tam liec biskvītu. Dekorē ar ogām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!