Foto: Shutterstock
Olu mērci pasniedz pie vārītiem mājputniem, zivīm, dārzeņiem.
25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

80 gbuljons, ūdens vai piens4 gkviešu milti15 gsviests0.5 olas dzeltenums15 gskābs krējums citrona sula garšvielas

Sagatavošana

1

Kviešu miltus sviestā izkarsē, līdz tie dzeltenīgi, pielej buljonu vai ūdeni vai pienu samaisa un vāra 10—15 minūtes.

2

Tad mērcei pievieno ar skābu krējumu sakultu olas dzeltenumu un maisot karsē apmēram 5 minūtes. Beidzot pievieno citrona sulu, garšvielas un iemaisa.

Iesūtīja: no cāļa konferences, pirmavots nav norādīts

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!