Krēmīga vistas un svaigā siera mērcīte, makaroni un svaigi tomātu salāti - ko gan vairāk vajag?
25Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
240 gīsas formas pasta jūras sāls pastas vārīšanai MĒRCEI:2 šķēlītēs sagrieztas vistas filejas150 gRasa krēmsiers ar olīvām50 mlsaldais krējums3 nelielas, nomizotas un caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas4 ĒKeļļa cepšanai SALĀTIEM:2 palieli tomāti10 sakapātas bazilika lapiņas1 ĒKsakapāti pētersīļi2 ĒKrukola0.5 TKsmalki rīvēta citrona miziņa pēc garšasjūras sāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Katlā uzvāra ūdeni. Kad tas burbuļo, pievieno sāli un ber iekšā pastu. Vāra, līdz pasta ir gatava.

2

Kamēr pasta vārās, turpat karstajā ūdenī iemērc uz 10 sekundēm tomātus, nomizo, iztīra sēkliņas, bet mīkstumu sagriež kubiņos. Liek bļodā. Pievieno pārējās salātu sastāvdaļas un samaisa.

3

Tikmēr pannā sakarsē eļļu un liek cepties vistas gabaliņus no abām pusēm, līdz tie ir zeltaini. Kad pasta jau gandrīz ir gatava, pievieno vistas gabaliņiem krēmsieru, saldo krējumu un ķiplokus un samaisa.

4

Nokāš pastu, atstājot nedaudz ūdens. Pieber pastu pannas saturam, pielej vienu kausiņu pastas šķidruma un samaisa. Pavāra 30 sekundes, pievieno sāli un piparus un pasniedz, pāri kārtojot tomātu salātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!