Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
Foto: Privātais arhīvs
3.5000 8
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
500-700 g
500-700 g rabarberi
rabarberi
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
MĪKLAI
180 g
180 g mīksts sviests
mīksts sviests
1/2 glāze
1/2 glāze skābs krējums
skābs krējums
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
3 glāzes
3 glāzes milti
milti
KRĒMAM
1.5 glāze
1.5 glāze skābs krējums
skābs krējums
2
2 olas
olas
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
1 glāze
1 glāze cukurs
cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Pārbaudītu un par labu esam atzītu recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte, atklājot, ka ideju noskatījusi no bloga "Kikas virtuve" publicētās ābolu plātsmaizes, piekoriģējot sastāvdaļas un produktu daudzumus pēc savas gaumes.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

    Gatavo mīklu. Sviestu liek bļodā, tam pievieno krējumu, cepamo pulveri un ar karoti visu sajauc viendabīgā masā.

    Masai pievieno miltus un ar rokām samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, līdz iegūta stingra mīkla, ko var savelt bumbā.

    Mīklu liek uz cepamā papīra loksnes un izrullē, lai tā būtu plāts lielumā, ierēķinot arī uz augšu uzlokāmo maliņu tiesu.

    Izrullēto mīklas plāksni ar cepampapīru liek uz plāts, ar pirkstiem saformē uz augšu maliņas.

    Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, vienmērīgā kārtā ber uz mīklas pamatnes.

    Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Gatavo krēmu, samaisot visas sastāvdaļas. Pārlej krēmu rabarberiem.

    Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
    Foto: Privātais arhīvs

    Cep plātsmaizi 50 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
    Foto: Privātais ahīvs

    Atdzisušu sagriež gabaliņos un bauda.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form