Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas
500-700 g
pēc garšas
MĪKLAI
3 glāzes
KRĒMAM
3 ĒK
1 glāze

Pārbaudītu un par labu esam atzītu recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte, atklājot, ka ideju noskatījusi no bloga "Kikas virtuve" publicētās ābolu plātsmaizes, piekoriģējot sastāvdaļas un produktu daudzumus pēc savas gaumes.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.

Gatavo mīklu. Sviestu liek bļodā, tam pievieno krējumu, cepamo pulveri un ar karoti visu sajauc viendabīgā masā.

Masai pievieno miltus un ar rokām samīca mīklu. Ja nepieciešams, pievieno vēl miltus, līdz iegūta stingra mīkla, ko var savelt bumbā.

Mīklu liek uz cepamā papīra loksnes un izrullē, lai tā būtu plāts lielumā, ierēķinot arī uz augšu uzlokāmo maliņu tiesu.

Izrullēto mīklas plāksni ar cepampapīru liek uz plāts, ar pirkstiem saformē uz augšu maliņas.

Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Rabarberus nomizo, sagriež gabaliņos, vienmērīgā kārtā ber uz mīklas pamatnes.

Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Gatavo krēmu, samaisot visas sastāvdaļas. Pārlej krēmu rabarberiem.

Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
Foto: Privātais arhīvs

Cep plātsmaizi 50 minūtes, tad izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

Krēmīgā rabarberu plātsmaize ar plānu, kraukšķīgu pamatni
Foto: Privātais ahīvs

Atdzisušu sagriež gabaliņos un bauda.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form