Krēmīgā siera mērce 'Alfredo' ar Orzo pastu
Foto: DELFI
3.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Alfredo mērcei:
 
šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
 
ķiploki
ķiploki
 
sviests
sviests
 
saldais krējums
saldais krējums
 
krēmsiers
krēmsiers
 
cietais siers 'Džiugas'
cietais siers 'Džiugas'
 
zilais siers
zilais siers
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
 
eļļa
eļļa
Orzo pastai:
 
Orzo jeb risetti pasta
Orzo jeb risetti pasta
 
sviests
sviests
 
cietais siers 'Džiugas'
cietais siers 'Džiugas'
 
svaigs baziliks
svaigs baziliks
 
sāls
sāls
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Citas mērces
  • Karstās mērces
  • Makaronu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Orzo ir īpašs makaronu veids, kas izskatās kā rīsi. Pastas graudiņi ir ļoti universāli, jo tos var izmantot visdažādākajās receptēs, arī zupās un salātos. "Džiugas" siera ēdienu meistarklasē "Tasty.lv" un restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis orzo pastu gatavoja ar krēmīgu sviesta un siera mērci "Alfredo".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    No sviesta, siera un saldā krējuma gatavotajai Alfredo mērcei piemīt ļoti piesātināta un bagātīga garša. Recepti 1914.gadā radīja romiešu šefpavārs Alfredo De Lello, sākotnēji viņš šo ēdienu gatavoja savai sievai - lai uzlabotu apetīti un atgūtu spēkus pēc grūtām dzemdībām. Kopš tā laika mērce pasaulē iemantojusi lielu popularitāti, lielākoties tā tiek pasniegta kopā ar pastu, bet tikpat labi var kalpot par piedevu arī citiem ēdieniem - kartupeļiem, rīsiem, dārzeņiem.

    Bet nu, pie darba! Vispirms gatavo mērci, bet, kad mērce gandrīz gatava, vāra pastu.

    Šalotes sīpolu un ķiploku sīki sasmalcina un liek katliņā sutināties sviestā - uz lēnas uguns. Tā kā sviestam piemīt tendence ātri sākt degt, tam pievieno nedaudz eļļu. Sīpolus sautē, līdz tie gandrīz izšķīduši, tad pievieno saldo krējumu un visu uz lēnas uguns karsē.

    Kad krējums uzkarsis, pievieno smalki rīvētu Džiugas sieru, svaigo krēmsieru bez piedevām, kā arī nedaudz zilo sieru. Maisot karsē mērci, līdz siers izkusis un izveidojusies viendabīga, samērā bieza mērce.

    Lai pagatavotu pastu ar sieru un baziliku, uzvāra makaronus, sekojot instrukcijām uz iepakojuma. Gatavajā pastā iemaisa piciņu sviesta, kapātu baziliku un rīvētu cieto sieru. Gatavs! Pasniedz ar krēmīgo Alfredo mērci, pārkaisot ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form