Krēmīga šitake sēņu mērce
Foto: Privātā arhīva foto
0 0
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1500 g
1500 g šitake sēnes
šitake sēnes
650 g
650 g sīpoli
sīpoli
1000 g
1000 g skābais krējums
skābais krējums
1 l
1 l piens
piens
 
garšvielas
garšvielas
 
eļļa
eļļa
55 g
55 g ķiploki
ķiploki
pēc garšas
pēc garšas muskatrieksts
muskatrieksts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Karstās mērces
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kamēr līdz vasarai un gaileņu mērcei nedaudz jāpagaida, var iešaut roku saldētavā un paķert saldētu šitake sēņu paciņu. Protams, arī svaigas sēnes drīkst izmantot! Šo karalisko recepti iesaka viesu mājas "Garīkas" saimnieki, vairāk par to, kā uz baltalkšņu bluķīšiem norit sēņu audzēšana, lasi šajā rakstā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Saldētās sēnes atlaidina (tām pirms saldēšanas jābūt apceptām eļļā vai sviestā).

    Uz pannas sacep smalki sagrieztus sīpolus, pievieno skābo krējumu, saldo krējumu, garšvielas, maltu muskatriekstu, ķiploku un sutina mērci uz mazas uguns. Liek klāt sēnes.

    Kad mērce sabiezējusi, pievieno pienu un sagaida pirmos burbuļus.

    Mērci pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form