Foto: Privātā arhīva foto

Kamēr līdz vasarai un gaileņu mērcei nedaudz jāpagaida, var iešaut roku saldētavā un paķert saldētu šitake sēņu paciņu. Protams, arī svaigas sēnes drīkst izmantot! Šo karalisko recepti iesaka viesu mājas "Garīkas" saimnieki, vairāk par to, kā uz baltalkšņu bluķīšiem norit sēņu audzēšana, lasi šajā rakstā.

20Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1500 gšitake sēnes650 gsīpoli1000 gskābais krējums1 lpiens garšvielas eļļa55 gķiploki pēc garšasmuskatrieksts

Sagatavošana

1

Saldētās sēnes atlaidina (tām pirms saldēšanas jābūt apceptām eļļā vai sviestā).

2

Uz pannas sacep smalki sagrieztus sīpolus, pievieno skābo krējumu, saldo krējumu, garšvielas, maltu muskatriekstu, ķiploku un sutina mērci uz mazas uguns. Liek klāt sēnes.

3

Kad mērce sabiezējusi, pievieno pienu un sagaida pirmos burbuļus.

4

Mērci pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!