8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Krēmīgo šokolādes kūku ar pipariem un valriekstiem
pasniedz ar saldējumu vai ar putotu saldo krējumu.

Blenderī kopā sajauc sadrupinātus cepumus, pusi no sasmalcinātiem riekstiem, 1/5 daļu no cukura, kanēli, līdz izveidojas drupana masa.

Izkausē ¼ daļu no sviesta un pievieno masai - cepumu masai jābūt viegli mitrai. Liek formas /Ø 24 cm/ apakšā, piespiež un atdzesē ledusskapī.

Katliņā uz mazas uguns izkausē atlikušo sviestu, gabaliņos salauztu šokolādi un cukuru, pievieno piparus. Atdzesē, līdz masa ir vēsa. Tad piekuļ klāt olas, kviešu miltus un valriekstus. Masu liek ledusskapī.

Tikmēr sasilda cepeškrāsni līdz 170° - 180°C. Izņem masas no ledusskapja, uzlej otro masu pāri pirmajai un cep krāsnī 30 minūtes.

Gatavai kūkai vidū ir jābūt nedaudz mīkstai. Ļauj tai atdzist.

Pasniedz istabas temperatūrā ar saldējumu vai atdzesētu ledusskapī ar putotu saldo krējumu.

Iesūtīja: Santa Maria

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form