Foto: Shutterstock

Krēmīgo šokolādes kūku ar pipariem un valriekstiem
pasniedz ar saldējumu vai ar putotu saldo krējumu.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gšokolādes cepumi200 gvalrieksti100 gbrūnais cukurs0.5 TKkanēlis200 gsviests200 gtumšā šokolāde (kakao saturs 70%)2 TKSanta Maria drupināto melno piparu4 gab.olas4 ĒKkviešu milti

Sagatavošana

1

Blenderī kopā sajauc sadrupinātus cepumus, pusi no sasmalcinātiem riekstiem, 1/5 daļu no cukura, kanēli, līdz izveidojas drupana masa.

2

Izkausē ¼ daļu no sviesta un pievieno masai - cepumu masai jābūt viegli mitrai. Liek formas /Ø 24 cm/ apakšā, piespiež un atdzesē ledusskapī.

3

Katliņā uz mazas uguns izkausē atlikušo sviestu, gabaliņos salauztu šokolādi un cukuru, pievieno piparus. Atdzesē, līdz masa ir vēsa. Tad piekuļ klāt olas, kviešu miltus un valriekstus. Masu liek ledusskapī.

4

Tikmēr sasilda cepeškrāsni līdz 170° - 180°C. Izņem masas no ledusskapja, uzlej otro masu pāri pirmajai un cep krāsnī 30 minūtes.

5

Gatavai kūkai vidū ir jābūt nedaudz mīkstai. Ļauj tai atdzist.

6

Pasniedz istabas temperatūrā ar saldējumu vai atdzesētu ledusskapī ar putotu saldo krējumu.

Iesūtīja: Santa Maria

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!