Krēmīgais biešu risoto ar zilo sieru
Foto: DELFI
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
200 g
200 g Arborio rīsi
Arborio rīsi
1 l
1 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
1 glāze
1 glāze baltvīns
baltvīns
 
sviests cepšanai
sviests cepšanai
100 g
100 g vārītas bietes
vārītas bietes
100 g
100 g zilais siers
zilais siers
3 ĒK
3 ĒK Balzamiko etiķis
Balzamiko etiķis
pēc garšas
pēc garšas garšvielas (derēs Provansas garšaugu maisījums)
garšvielas (derēs Provansas garšaugu maisījums)
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK krēmsiers (vai saldais krējums)
krēmsiers (vai saldais krējums)
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemai piestāv risoto, jo tas ar savu krēmīgumu un sātīgumu vienmēr pabaro pat izsalkušākos ēdājus, turklāt ēdiens pats par sevi ir tik pilnīgs, ka nemaz neprasās klāt vēl gaļa vai zivs. Risoto var gatavot dažādās variācijās, arī ar karamelizētām bietēm un zilo sieru maltīte ļaus kaut nedaudz sajust Vidusjūras ēdienu garšu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sarīvē bietes un liec tās cepties pannā, kas sakarsēta ar taukvielām. Pievieno balzamiko etiķi, cukuru un garšvielas. Ik pa brīdim apmaisi, lai bietes nedaudz karamelizējas. Atstāj malā.

    Smalki sagriez sīpolu un apcep uz pannas, kur izkausēta ēdamkarote sviesta. Uz lēnas uguns cep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Tad pievieno rīsus un maisot gatavo, līdz tie kļuvuši nedaudz caurspīdīgi un jūtams rīsu aromāts.

    Pannas saturam pārlej pāri baltvīnu, apmaisi un ļauj tam uzsūkties rīsos.

    Kad šķidrums uzsūcies, pielej kausu buljona, apmaisi un ļauj tam uzsūkties rīsos. Turpini ik pa brīdim pieliet kausu buljona, apmaisīt un ļaut rīsiem nogatavoties tā, lai tie nav pilnīgi mīksti, bet vidū viegli kraukšķīgi. Svarīgi rīsus ik pēc brīža apmaisīt un uzmanīt, lai tie nepiedeg. Pievieno sāli pēc garšas.

    Īsi pirms beigām pievieno risoto pusi no karamelizētajām bietēm, pusi saplucinātu zilo sieru un krēmsieru. Nogriez uguni, viegli iemaisi sastāvdaļas risoto un ļauj tam zem vāka dažas minūtes ievilkties.

    Pasniedz pa virsu izkārtojot atlikušās bietes, sieru un svaigus zaļumus.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form