Krēmīgais bulgurs ar tunci un dārzeņiem
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g bulgurs
bulgurs
400 ml
400 ml ūdens
ūdens
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. paprika
paprika
100 g
100 g spināti
spināti
180 g
180 g bundžiņa konservēts tuncis
bundžiņa konservēts tuncis
100–150 ml
100–150 ml saldais krējums
saldais krējums
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Citi ēdieni
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ātras un bagātīgas pusdienas vai vakariņas, kur vērtīgais bulgurs satiekas ar tunci un dārzeņiem. Visam klāt mazliet liesa saldā krējuma, lai maltīte krēmīgāka. Gardi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek vārīties bulguru – katliņā ielej ūdeni, pieber sāli un ļauj ūdenim uzvārīties. Tad pieber bulguru un vāra 10 minūtes, līdz tas piebriedis un gatavs.

    Kamēr gatavojas bulgurs, sagriež dārzeņus – burkānus plānās pusripiņās, papriku mazos gabaliņos.

    Pannā uzkarsē eļļu un sviestu. Vispirms apcep burkānus 3–4 minūtes, tad pieber papriku, spinātu lapiņas, sāli un piparus un visu pasutina vēl 4 minūtes.

    Dārzeņiem pannā pievieno konservēto tunci (sulu nokāš), visu apmaisa un apcep pāris minūtes.

    Pēc tam visu pārlej ar saldo krējumu un karsē, līdz krējums sāk burbuļot. Pannas saturam pievieno novārīto bulguru, visu pamatīgi apmaisa un pasilda vēl pāris minūtes.

    Gatavo maltīti pasniedz siltu. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.