Krēmīgais sparģeļu kišs
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
300 g
300 g milti
milti
150 g
150 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. ola
ola
1 gab.
1 gab. olas dzeltenums
olas dzeltenums
1 ĒK
1 ĒK eļļa
eļļa
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
100 g
100 g ūdens
ūdens
Pildījumam
500 g
500 g rikotas siers
rikotas siers
450 g
450 g sparģeļi
sparģeļi
2 gab.
2 gab. olas
olas
1 gab.
1 gab. olas baltums
olas baltums
5 ĒK
5 ĒK saldais krējums
saldais krējums
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
1/2 TK
1/2 TK malts muskatkrieksts
malts muskatkrieksts
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Dārzeņu sacepumi
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Sparģeļu laika krēmīgais, sātīgais un vienlaikus – vieglais gardums, ko var baudīt gan siltu, gan aukstu: sparģeļu kišs. Kišu burvīgums slēpjas tajā, ka tos var pildīt, ar ko vien iepatīkas. Arī ar sparģeļu kišu var eksperimentēt, liekot klāt sēnes, spinātus, kazas sieru, gabaliņos sagrieztu bekonu... Kā vien garšas kārpiņām tīk! Taču sparģeļu delikāto garšu vislabāk izbaudīt ar kaut ko tikpat maigu, tādu kā rikotas siers.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sparģeļus vāra 3 minūtes, pēc tam ieliek ledusaukstā ūdenī.

    Pagatavo mīklu. Iesijā bļodā miltus, pieber sāli, pieliek klāt gabaliņos sagrieztu sviestu istabas temperatūrā, piesit olu, pieliek vēl vienas olas dzeltenumu, pieliek karoti eļļas. Visu samīca, pamazām pielejot ūdeni. Mīklai beigās jābūt plastiskai, viendabīgai. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un uz stundu noliek vēsumā.

    Gatavo kiša pildījumu. Rikotas sieram pieber sāli un piparus, muskatriekstu, piesilt klāt divas olas un pāri palikušās olas baltumu, pielej saldo krējumu un visu kārtīgi samaisa, nedaudz pakuļot.

    Sparģeļus sagriež nelielos gabaliņos un pievieno pildījumam, atstājot dažus nesagrieztus, ko uzlikt virspusē.

    Ieplāj ar sviestu ietaukotā veidnē mīklu (mīklas daudzums labi der 28-30 cm diametra veidnei). Mīklai uzklāj cepampapīru, uzber uz tā pupiņas vai citu cepamu smagumu, lai mīkla neuzpūstos. Cep mīklas pamatni 170 grādu temperatūrā 10 minūtes.

    Noņem no mīklas virspuses cepampapīru ar pupiņām. Liek mīklas formā kiša pildījumu, virskārtā izkārto nesagrieztos sparģeļus. Cep 180 grādu temperatūrā apmēram 35 minūtes.

    Pasniedz siltu, bet tikpat gards arī auksts. Parasti apēdas, pirms atdzisis. Lai gards sparģeļu laiks!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form