Kad apnikušas standarta pusdienas, kurās parasti izvēlamies gaļu, piedevas un salātus, visas sastāvdaļas var apvienot gardos, sātīgos salātos. Turklāt tie ir ļoti ērti līdzņemšanai. Recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Jauno gadu daudzi ir sākuši ar apņemšanos ēst veselīgāk un sākt vairāk nodarboties ar sportu. Lai nāktu talkā un palīdzētu saglabāt motivāciju, sadarbībā ar fitnesa treneri Inetu Rijnieci piedāvāsim vienkāršas receptes ikdienas maltītēm ar jau aprēķinātu uzturvērtību.

10Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gvistas fileja, sasmalcināta120 gkonservēti turku zirņi, šķidrums noliets100 gsvaigi vai marinēti gurķi, sasmalcināti100 gpaprika, sasmalcināta MĒRCEI:0.5 gatavs avokado120 gkefīrs (2%)20 gzaļumi (pētersīļi, dilles, baziliks u.c.) pēc garšassāls un malti melnie pipari1 ĒKcitronu sula pēc garšasķiploki

Sagatavošana

1

Salātu pagatavošanai var izmantot vārītu, tvaicētu, grilētu vai kūpinātu vistas krūtiņu. Savukārt turku zirņus var aizstāt ar konservētām pupiņām, lēcām vai citiem pākšaugiem.

2

Visas salātu sastāvdaļas ber bļodā. Visas mērces sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā, lej bļodā un visu samaisa.

Lai labi garšo!

Ēdiena uzturvērtība visai porcijai (570 g):

Olbaltumvielas – 58 g
Ogļhidrāti – 47,2 g
Tauki – 18,1 g
Kilokalorijas – 580

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!