Krēmīgs citronu risoto
Foto: Shutterstock
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3,5 ĒK
3,5 ĒK sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK Olīveļla
Olīveļla
2 gab.
2 gab. šalotes sīpoli
šalotes sīpoli
400 g
400 g arborio rīsi
arborio rīsi
125 ml
125 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
1300 ml
1300 ml buljons
buljons
3 ĒK
3 ĒK citrona sula
citrona sula
4 TK
4 TK citrona miziņa, sarīvēta
citrona miziņa, sarīvēta
2 ĒK
2 ĒK pētersīļi, sasmalcināti
pētersīļi, sasmalcināti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK Krēmsiers
Krēmsiers
100 g
100 g Parmezāna siers, sarīvēts
Parmezāna siers, sarīvēts
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Viegla vasaras maltīte
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Rīsu ēdieni
  • Šis krēmīgais citronu risoto pilnīgi noteikti ir izmēģināšanas vērts. Tā samtainā konsistence patīkami harmonē ar citrona spirdzinošo raksturu, radot ēdienu, kurš piestāvēs gan ģimeniskām vakariņām, gan gardēžu maltītei.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā sakarsē eļļu, sviestu un apcep nomizotus, sasmalcinātus sīpolus, līdz tie ir caurspīdīgi.

    Tad pieber rīsus un, pa laikam apmaisot, cep, līdz rīsi ir caurspīdīgi.

    Pielej vīnu un visu laiku maisot sutina, līdz vīns iztvaikojis.

    Tālāk turpina kā parasti - pielej kausu buljona, visu laiku maisot vāra, līdz šķidrums iesūcies rīsos, tad pielej nākamo kausu buljona un tā turpina, līdz rīsi gatavi.

    Var gadīties, ka buljons paliks pāri, var gadīties, ka pietrūks (tādā gadījumā vienkārši izlīdzas ar karstu ūdeni).

    Kad rīsi ir gandrīz gatavi, pievieno citrona mizu un sulu, krēmsieru, ja vajag arī sāli, cukuru un piparus.

    Pasniedzot pārkaisa ar Parmezānu un pētersīļu* zaļumiem.

    *Pētersīļus var aizstāt ar piparmētrām.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form