Krēmīgs kartupeļu biezputras sacepums ar lasi un sparģeļiem
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Lielisks veids, kā ātri pagatavot gardu maltīti, izmantojot iepriekšējās dienas kartupeļu biezputru, papildinot to ar laša filejas gabaliņiem, sauju sparģeļu un krēmīgu mērci.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

Sasmalcina sīpolu. Laša fileju sadala nelielos gabaliņos. Sparģeļiem notīra kātu galus.

Katliņā uzkarsē ūdeni, liek iekšā sparģeļus un atkausētus zaļos zirnīšus, blanšē 2 minūtes, tad nokāš un strauji atdzesē verdošā ūdenī.

Kartupeļu biezenim pievieno uzsildītu pienu, sinepes un, izmantojot mikseri ar putošanai paredzētiem uzgaļiem, sakuļ masu, lai tā ir gaisīga un viendabīga.

Pannā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno laša gabaliņus un cep vēl 2 minūtes. Pannā ielej saldo krējumu, pievueso sāli, piparus un uz nelielas liesmas silda, līdz mērce sāk sabiezēt.

Karstumizturīga trauka apakšā izkārto sparģeļus. Virs tiem lej pannas saturu un tad pārkaisa zaļos zirnīšus.

Visu pārklāj ar kartupeļu biezputras kārtu, Ja vēlas, lai sacepums izskatās īpaši apetītlīgs, kartupeļu biezputru pilda konditorejas maisiņā ar zvaigžņveida uzgali un veido no biezputras dekoratīvu rakstu.

Liek trauku krāsnī un cep aptuveni 30-35 minūtes,

Pasniedz ar svaigiem zaļajiem salātiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form