Krēmīgs kartupeļu biezputras sacepums ar lasi un sparģeļiem
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
600-800 g
600-800 g kartupeļu biezputra
kartupeļu biezputra
150 ml
150 ml piens
piens
1 TK
1 TK sinepes
sinepes
1
1 sparģeļu buntīte
sparģeļu buntīte
300 g
300 g laša fileja
laša fileja
300 ml
300 ml saldais krējums
saldais krējums
1
1 sīpols
sīpols
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
1 glāze
1 glāze saldēti zaļie zirnīši
saldēti zaļie zirnīši
  • Zivju un jūras produktu sacepumi
  • Kartupeļu sacepumi
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Lielisks veids, kā ātri pagatavot gardu maltīti, izmantojot iepriekšējās dienas kartupeļu biezputru, papildinot to ar laša filejas gabaliņiem, sauju sparģeļu un krēmīgu mērci.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

    Sasmalcina sīpolu. Laša fileju sadala nelielos gabaliņos. Sparģeļiem notīra kātu galus.

    Katliņā uzkarsē ūdeni, liek iekšā sparģeļus un atkausētus zaļos zirnīšus, blanšē 2 minūtes, tad nokāš un strauji atdzesē verdošā ūdenī.

    Kartupeļu biezenim pievieno uzsildītu pienu, sinepes un, izmantojot mikseri ar putošanai paredzētiem uzgaļiem, sakuļ masu, lai tā ir gaisīga un viendabīga.

    Pannā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno laša gabaliņus un cep vēl 2 minūtes. Pannā ielej saldo krējumu, pievueso sāli, piparus un uz nelielas liesmas silda, līdz mērce sāk sabiezēt.

    Karstumizturīga trauka apakšā izkārto sparģeļus. Virs tiem lej pannas saturu un tad pārkaisa zaļos zirnīšus.

    Visu pārklāj ar kartupeļu biezputras kārtu, Ja vēlas, lai sacepums izskatās īpaši apetītlīgs, kartupeļu biezputru pilda konditorejas maisiņā ar zvaigžņveida uzgali un veido no biezputras dekoratīvu rakstu.

    Liek trauku krāsnī un cep aptuveni 30-35 minūtes,

    Pasniedz ar svaigiem zaļajiem salātiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form