Foto: Shutterstock
Lielisks veids, kā ātri pagatavot gardu maltīti, izmantojot iepriekšējās dienas kartupeļu biezputru, papildinot to ar laša filejas gabaliņiem, sauju sparģeļu un krēmīgu mērci.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

700 gkartupeļu biezputra150 mlpiens1 TKsinepes1 sparģeļu buntīte300 glaša fileja300 mlsaldais krējums1 sīpols pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari1 glāzesaldēti zaļie zirnīši

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Sasmalcina sīpolu. Laša fileju sadala nelielos gabaliņos. Sparģeļiem notīra kātu galus.

3

Katliņā uzkarsē ūdeni, liek iekšā sparģeļus un atkausētus zaļos zirnīšus, blanšē 2 minūtes, tad nokāš un strauji atdzesē verdošā ūdenī.

4

Kartupeļu biezenim pievieno uzsildītu pienu, sinepes un, izmantojot mikseri ar putošanai paredzētiem uzgaļiem, sakuļ masu, lai tā ir gaisīga un viendabīga.

5

Pannā izkausē sviestu, liek cepties sīpolus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno laša gabaliņus un cep vēl 2 minūtes. Pannā ielej saldo krējumu, pievueso sāli, piparus un uz nelielas liesmas silda, līdz mērce sāk sabiezēt.

6

Karstumizturīga trauka apakšā izkārto sparģeļus. Virs tiem lej pannas saturu un tad pārkaisa zaļos zirnīšus.

7

Visu pārklāj ar kartupeļu biezputras kārtu, Ja vēlas, lai sacepums izskatās īpaši apetītlīgs, kartupeļu biezputru pilda konditorejas maisiņā ar zvaigžņveida uzgali un veido no biezputras dekoratīvu rakstu.

8

Liek trauku krāsnī un cep aptuveni 30-35 minūtes,

9

Pasniedz ar svaigiem zaļajiem salātiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!