Foto: Shutterstock
Itāļu versija par klasisku franču desertu.
480Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
6 olas dzeltenumi3 ĒKcukurs citrona miziņa600 mlsaldais krējums6 ĒKbrūnais cukurs

Sagatavošana

1

Saputo olas dzeltenumus ar cukuru, līdz tie kļūst balti. Uzvāra saldo krējumu, ļauj vārīties 30 sekundes, pievieno saputotos olas dzeltenumus, visu kārtīgi samaisa.

2

Iegūto masu lej tīrā katliņā, pievieno citrona miziņas dzelteno daļu, nepārtraukti maisot karsē, līdz redzams, ka uz koka karotes mugurpuses krēms sāk veidot sabiezējumu.

3

Izņem citrona miziņu un pilda trauciņos vai veidnē, vismaz uz 6 stundām noliek dzesēties.

4

Trauciņus liek uz cepamās pannas, ielej tajā verdošu ūdeni, lai tas nosedz trauciņus līdz pusi un liec cepties 150 grādos uz 20 minūtēm. Pēc cepšanas ļauj tiem pilnībā atdzist.

5

Divas stundas pirms pasniegšanas pārkaisa ar brūno cukuru. Lai karamelizētu brūno cukuru, novieto krēmu pēc iespējas tuvāk cepeškrāsns restēm tādā veidā, lai cukurs varētu izkust pāris sekunžu laikā. Lai karamelizētais pārklājums veidotos vienmērīgi, trauciņus vai veidni ar krēmu nepieciešams apgrozīt.

Avots: informatīvais izdevums "Īstās itāļu receptes"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!