skābu kāpostu zupa
Foto: iStock
3.6250 8
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Janvāris ir īstais laiks, kad gatavot spēcinošas un sildošas zupas, piemēram, šo skābu kāpostu zupu, kurai neierastu garšu piešķirs pievienotā selerijas sakne.

Gaļu noskalo, liek lielā katlā un pārlej ar 4 litriem ūdens, uzvāra un noputo.

Pievieno 1 veselu sīpolu un 1 sausā pannā apceptu burkānu. Visu vāra 1 stundu.

Skābus kāpostus liek nelielā katliņā, pārlej ar ūdeni un sautē uz lēnas uguns 20 minūtes.

Atlikušo sīpolu un burkānus notīra. Sīpolu sagriež nelielos gabaliņos, burkānu sarīvē uz rupjas rīves.

Selerijas sakni notīra un sagriež nelielos salmiņos.

Kastrolī vai dziļā pannā sakarsē eļļu un apcep visus dārzeņus. Sautētos kāpostus nokāš un pievieno ceptajiem dārzeņiem. Pannā lej 200 ml ūdens un sautē 5 minūtes.

Gaļas buljonu nokāš, gaļu sagriež nelielos gabaliņos. Buljonu liek atkal vārīties.

Nomizo kartupeļus un rāceni, sagriež nelielos gabaliņos, ber buljonā un vāra 10 minūtes.

Pievieno virumam sautētos kāpostus un dārzeņus, sagriezto gaļu, tomātu pastu un iespiež ķiploku daiviņas. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un visu vēlreiz uzvāra.

Lai labi garšo!

Vienas porcijas enerģētiskā vērtība ir aptuveni 340 kcal, olbaltumvielas 18g, tauki 8g, ogļhidrāti 24g.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form