Krievu ābolkūka jeb pelmeņu pīrāgs
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 lieli āboli
lieli āboli
pēc garšas
pēc garšas kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas cukurs
cukurs
1
1 ola pārziešanai
ola pārziešanai
MĪKLAI
150 ml
150 ml silts piens
silts piens
5 g
5 g sausais raugs
sausais raugs
2-3 ĒK
2-3 ĒK cukurs
cukurs
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
1 ĒK
1 ĒK bezpiedevu jogurts
bezpiedevu jogurts
50 ml
50 ml kausēts viests
kausēts viests
400 g
400 g milti
milti
 
cukurs
cukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Krievu nacionālā virtuve
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Tortes un kūkas
  • Tev šķiet, ka ābolkūkas jau ceptas un baudītas visdažādākajās versijās un neko jaunu izdomāt vairs nav iespējams? Mūsu lasītāja Diana Lapinska piedāvā pavisam neparastu krievu ābolkūku, ko, pateicoties gatavošanas tehnikai, mēdz dēvēt arī par pelmeņu pīrāgu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Samīca viendabīgu mīklu, raudzē to siltumā aptuveni stundu.

    Pa to laiku āboliem izņem serdes, katru sagriež astoņās daivās, samaisa ar cukuru un kanēli, ļauj atsuloties.

    Katru ābola daiviņu ietin mīklā, kā veidojot pelmeņus. "Pelmeņus" liek veidnē. Mīklas atlikumus saveļ lodītes un ar tām aizpilda tukšās vietas veidnē.

    Krievu ābolkūka jeb pelmeņu pīrāgs
    Foto: Privātais arhīvs

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Pārziež pīrāgu ar sakultas olas-ūdens maisījumu un cep 45 minūtes. Izņem no krāsns un atdzesē.

    Pīrāgs nav jāgriež, jo skaistie "pelmeņi" ir viegli atdalāmi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form