Kugelis – latgaliešu iecienītais kartupeļu sacepums
Foto: DELFI
3.4167 12
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
8 gab.
8 gab. kartupeļi
kartupeļi
150 g
150 g kūpināta gaļa
kūpināta gaļa
100 g
100 g cauraudzītis
cauraudzītis
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Kartupeļu ēdieni
  • Kartupeļu sacepumi
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Latgales pusē no lietuviešiem aizgūti ne tikai cepelīni, bet arī kugelis – kartupeļu sacepums ar sačurkstinātu cauraudzīti un sīpoliem. Vislabāk tas garšos, ja būs cepts malkas krāsnī uz oglēm, bet var izlīdzēties arī ar cepeškrāsni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nelielos gabaliņos sagriež sīpolus un gaļu. Vislabāk ir izmantot divu veidu gaļu – liesāku kūpinājumu, kas piešķirs patīkamu smaržu un garšu un cauraudzīti, kura treknuma daļa piešķir sulīgumu.

    Vispirms uz pannas olīveļļā apcep sīpolus, tad pievieno gaļu un turpina cept.

    Nomizo kartupeļus, sarīvē tos uz smalkās rīves. Šķidrums nekādā gadījumā nav jānokāš!

    Kartupeļu masai pievieno saceptos sīpolus un gaļu, kā arī ēdamkaroti olīveļļas, visu kārtīgi sajauc. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Masai jābūt pašķidrai, tāpēc izvēlies pēc iespējas sulīgākus kartupeļus.

    Lej ietaukotā veidnē un cep 190 grādos 40 minūtes. Pasniedz karstu ar kārtīgu karoti skābā krējuma.

    Ieteicams uzreiz arī apēst visu kugeli, jo auksts vai uzsildīts tas vairs nebūs tik garšīgs.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form