Kugelis – latgaliešu iecienītais kartupeļu sacepums
Foto: DELFI
3.2222 9
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Latgales pusē no lietuviešiem aizgūti ne tikai cepelīni, bet arī kugelis – kartupeļu sacepums ar sačurkstinātu cauraudzīti un sīpoliem. Vislabāk tas garšos, ja būs cepts malkas krāsnī uz oglēm, bet var izlīdzēties arī ar cepeškrāsni.

Nelielos gabaliņos sagriež sīpolus un gaļu. Vislabāk ir izmantot divu veidu gaļu – liesāku kūpinājumu, kas piešķirs patīkamu smaržu un garšu un cauraudzīti, kura treknuma daļa piešķir sulīgumu.

Vispirms uz pannas olīveļļā apcep sīpolus, tad pievieno gaļu un turpina cept.

Nomizo kartupeļus, sarīvē tos uz smalkās rīves. Šķidrums nekādā gadījumā nav jānokāš!

Kartupeļu masai pievieno saceptos sīpolus un gaļu, kā arī ēdamkaroti olīveļļas, visu kārtīgi sajauc. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Masai jābūt pašķidrai, tāpēc izvēlies pēc iespējas sulīgākus kartupeļus.

Lej ietaukotā veidnē un cep 190 grādos 40 minūtes. Pasniedz karstu ar kārtīgu karoti skābā krējuma.

Ieteicams uzreiz arī apēst visu kugeli, jo auksts vai uzsildīts tas vairs nebūs tik garšīgs.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form