Foto: Shutterstock
Sendienu kārums, kas nācis no kaimiņiem - Lietuvas. Kuģeli pasniedz ar mērci, ko pagatavo no taukos apceptiem sīpoliem krējumā. Receptes iesūtītāja Irēna Mieze kuģeli gatavot iemācījusies no savas māmiņas, kura savukārt šo prasmi mantojusi no savas vecmāmiņas. Irēnas ģimenē kuģelis senāk bijis Ziemassvētku ēdiens, ko galdā pasnieguši ar asinsdesām vai ķilbasām jeb mājās gatavotām gaļas desām.
80Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
20 gab.kartupeļi2 gab.olas1 glāzebiezpiens50 gspeķis0.5 TKmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Rīvētiem kartupeļiem pievieno olas, caur sietu izberztu biezpienu, sagrieztu un apceptu žāvēto speķi, sāli, piparus.

2

Pannu ieziež ar speķi, tajā liek kartupeļu masu 3 – 4 cm biezumā un cep cepeškrāsnī 1 stundu vidējā karstumā.

Iesūtīja: Irēna Mieze

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!