Kūka bez olām
Foto: Shutterstock
3.5625 16
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ļoti garda un pufīga kūka bez olām.

Sajauc masu drumstalām - bļodiņā ielej eļļu, pieliek cukuru, piejauc miltus, kamēr masa nav vairs šķidra, bet ir sausa un irdena, drumstalaina.

Nomizo un sagriež ābolus/rabarberus vai kas nu ir pa rokai, sajauc gabaliņus ar mazumiņu cukura un kanēli.

Ieslēdz iesilt cepeškrāsni (aptuveni uz 220*C). Ir ļoti svarīgi kūku cepties likt jau karstā cepeškrāsnī!

No miltiem, paniņām, cukura un sodas sajauc mīklu, kas iznāk biezi lejama. Mīklu lej uz plāts (pirms tam plāti var nedaudz ieeļļot, pa virsu liek ābolus/rabarberus un tiem pa virsu drumstalas.

Visu liek cepeškrāsnī. Cep aptuveni 20 minūtes, kamēr kūka gatava.

* olas kūkai nevajag, jo vajadzīgās olbaltumvielas ir jau paniņās. Cukura daudzumu var likt pēc savas garšas - mazāk vai vairāk. Pats svarīgākais - jau iepriekš uzkarsēta cepeškrāsns (jo soda ar paniņām reaģē ātri - ja mīkla ilgi nostāvēsies, kūka nebūs pufīga).

Iesūtīja: vēsma

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form